Берое приема Лудогорец в мач от „А“ група

1776

Снимка: ludogorec.net.

 

Стара Загора. Отборът на Берое приема Лудогорец от 20:00 часа в среща от петия кръг на плейофите в българската „А“ група. Съставът на Георги Дерменджиев е лидер в първата шестица с 55 точки, на 8 от Локомотив (София) и на 9 от ЦСКА. Старозагорският тим е пети със спечелени 41 точки.
В редовния сезон двата отбора завършиха 1:1 в Разград, а в Стара Загора Лудогорец спечели с 4:0.FOCUS-SPORT.NET
Двата тима се срещнаха и на четвъртфиналите за Купата, като шампионът на България продължи напред след загуба с 1:2 като гост и победа като домакин с 1:0.

В досегашните 8 мача между тези съперници, заралии нямат нито един успех срещу 2 равенства и цели 6 загуби, при голова разлика 3:17. Отборът на Петър Хубчев обаче има и поводи за оптимизъм, след като в последните си 2 мача с шампионите се представиха изключително добре, печелейки с 2:1 у дома, и записвайки минимална загуба в Разград в двубоите за купата.

За днешния двубой заралии ще бъдат подсилени от капитана си Иво Иванов. Централният бранител се завръща, след като изтърпя 2 мача наказание. Титулярният страж Благой Макенджиев също изтърпя санкция, но пък не можа да се възстанови на време. Той лекува травма в рамото и ще остане извън групата.

Срещата е много важна за “Берое”, след като е първият тест на заралии към целта отборът да влезе в Зона Европа. В момента тимът на Петър Хубчев изостава на 5 точки от ЦСКА, който заема 3-тото място. По традиция домакините ще заложат на схема 4-5-1, като атаката ще води Георги Андонов. Зад него ще бъде тройката Керкар, Нсереко и Георги Костадинов, който този път ще играе изтеглен по-напред.

В същото време “Лудогорец” ще пази някои от звездите си в мача, за да са готови за двубоя от 1/2-финалите в турнира за Купата на България срещу “Левски”. Почивка трябва да получат Александър Барт, Браян Ангуло и Фабио Ешпиньо. Бразилецът Марселиньо пък е на кантар дали да играе, или не. Атакуващият халф е с 4 картона и виси, като може да пропусне гостуването на Герена. Заради това най-вероятно на терена ще излезе Вандерсон. Двубоят пропуска Йор-дан Минев, който се оперира преди 2 дни в София. Националът ще пропусне остатъка от сезона заради проблем с менискуса.