“Левски” би в Дупница с резервите, Гикевич направи лошо впечатление

1780“Левски” надделя с 3:1 срещу Марек при гостуването си на стадион “Бончук” в Дупница, където “сините” не са побеждавани от далечната 1979 година. В протоколната за столичани среща от втората шестица на “А” група треньорът Стойчо Стоев заложи на резерви и юноши, които се представиха успешно и спечелиха трите точки. Победата на “Левски” дойде след голове на Лукаш Гикевич в 28-ата минута, Луис Педро в 63-ата и Борислав Цонев от дузпа в 83-ата.БЛИЦ

В добавеното време на първата част Димитър Димитров изравни за Марек, но за повече домакините нямаха сили. Поражението е трето поредно за дупничани, които се борят за оцеляване в “А” група. Воденият от Тенчо Тенев тим остава със 17 точки на 11-ото място, изоставайки с 6 от първия отбор над чертата – Локомотив (Пловдив). “Сините” пък отново дръпнаха на Черно море за седмата позиция. “Левски” има 44 точки, а “моряците” са с 41.

В днешната среща Стоев изцяло подмени състава на “Левски”, давайки почивка на основните си играчи преди важния сблъсък с Лудогорец. Реваншът от 1/2-финалите за Купата на България е в сряда от 18:45 часа (0:0 в първата среща в Разгра). Стоев направи цели девет промени в сравнение победата с 5:0 срещу Локомотив (Пловдив). От започналите срещу “смърфовете” днес стартираха единствено Роман Прохазка и Аймен Белаид. Мястото на Валери Домовчийски на върха на атаката зае Лукаш Гикевич. Полякът беше много активен на “Бончук”, но в края на мача направи лошо впечатление. В 82-ата минута Гикевич изработи дузпа, която държеше да изпълни, но не така мислеше Стоев. Треньорът нареди топката да вземе Борислав Цонев, който отбеляза, след което обаче полският му съотборник не го поздрави.

На вратата на “Левски” се завърна Пламен Илиев, който спаси няколко опасни положения. Пред него в защита бяха Прохазка, Белаид, Емил Нину и Мики Орачев. Общо четирима юноши бяха титуляри срещу Марек. В центъра на терена си партнираха близнаците Радослав и Борислав Цоневи, а по лявото крило атакува Владислав Мисяк. На смяна в края се появи и дупничанинът Илия Димитров, който е считан за едни от най-големите таланти в момента в школата на “Левски”. 18-годишният нападател беше посрещнат топло на “Бончук”, след като и публиката на Марек го аплодира при появата му в игра.

Мачът не се разви по най-добрия начин за дупничани, след като се наложи още през първото полувреме Тенчо Тенев да прави две принудителни смени. Теренът заради контузии напуснаха Илиян Гаров и Еньо Кръстовчев. Последният беше заменен от Димитър Димитров, който се включи много силно. Миналият през школата на ЦСКА нападател изравни в добавеното време за 1:1, след което затрудни Пламен Илиев в няколко ситуации.

Първото попадение на “Бончук” падна в 28-ата минута. Гикевич засече с глава центрираната от Радослав Цонев топка и я изпрати в мрежата на Емил Михайлов за 1:0. Във втората част на добавеното време защитата на “Левски” действа неубедително при центриране на ъглов удар и се стигна до изравняване. Първо играч на Марек игра с глава, топката попадна на метър от вратата в краката на Милен Лахчев, който подаде на Димитър Димитров и деветката наказа отблизо Пламен Илиев за 1:1.

В 53-ата минута след хубав пробив на Мики Орачев и отлично центриране Гикиевич нацели горната греда. В 63-ата Луис Педро даде нова преднина на гостите. Орачев подаде на Борислав Цонев, който в наказателното поле продължи топката към Педро и холандецът с техничен удар направи безпомощен Емил Михайлов – 1:2. След като на два пъти претенции на “сините” за дузпи бяха подминавани от съдията Мартин Александров, гостите все пак получиха правото да изпълнят наказателен удар. В 82-ата минута Гикевич спечели дузпа, която Борислав Цонев вкара, реализирайки в долния десен ъгъл на Михайлов – 1:3, въпреки че полският му съотборник беше взел топката и искаше да изпълни. Това не се хареса на синята деветка, който дори не поздрави юношата на “Левски” след гола му.

Мачът по минутиТУК!

МАРЕК – “ЛЕВСКИ” 1:3
0:1 Лукаш Гикевич (28), 1:1 Димитър Димитров (45+2), 1:2 Луис Педро (63), 1:3 Борислав Цонев (83-дузпа)


МАРЕК:
1.Емил Михайлов, 13.Борислав Николов jalt.jpg , 14.Милен Лахчев, 24.Мартин Кавдански, 20.Димо Атанасов, Илиян Гаров (37 smqna.jpg 8.Мартин Димитров), 10.Димитър Петков, 23.Александър Манолов (85 smqna.jpg Георг Василев), 18.Златко Бонев, 19.Рангел Абушев, 25.Еньо Кръстовчев (43 smqna.jpg 9.Димитър Димитров topka.jpg)
Резерви: Пламен Младенов, Емил Стоянов, 8.Мартин Димитров, Георг Василев, Павел Петков, Росен Йорданов, Димитър Димитров
Треньор: Тенчо Тенев


„ЛЕВСКИ“:
23.Пламен Илиев, 15.Роман Прохазка (73 smqna.jpg 5.Борислав Стойчев), 31.Емил Нину, 3.Аймен Белаид, 4.Мики Орачев, 77.Стефан Велев, 18.Борислав Цонев topka.jpg, 21.Радослав Цонев, 22.Владислав Мисяк jalt.jpg , 11.Луис Педро topka.jpg jalt.jpg (80 smqna.jpg 19.Илия Димитров), 9.Лукаш Гикевич topka.jpg jalt.jpg
Резерви: 29.Боян Йоргачевич, 5.Борислав Стойчев, 10.Мигел Бедоя, 7.Либан Абди, 20.Антонио Аниете, 19.Илия Димитров, 17.Валери Домовчийски
Треньор: Стойчо Стоев


Дупница,
стадион “Бончук”
Съдия: Мартин Александров
Жълти картони: БоМАРЕК – “ЛЕВСКИ” 1:3
0:1 Лукаш Гикевич (28), 1:1 Димитър Димитров (45+2), 1:2 Луис Педро (63), 1:3 Борислав Цонев (83-дузпа)

Двубоят по минути с БЛИЦ:
1 – svirkata.jpg Начало на мача.
5 – Удар на Милен Лахчев, топката прелита покрай вратата на “Левски”.
13 – jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Борислав Николов от състава на домакините.
26 – ОПАСНО! Радослав Цонев центрира от пряк свободен удар, Гикиевич не успя да отиграе добре, но топката стигна до Луис Педро. Ударът на крилото от няколко метра обаче беше спасен от Емил Михайлов.
28 – topka.jpg ГОООЛ! “Левски” повежда в Дупница! Лукаш Гикевич се разписва. Полският нападател засече с глава центрираната от Радослав Цонев топка и я изпрати в мрежата на Емил Михайлов. При ситуацията Гикевич беше оставен сам пред вратаря на Марек.
34 – Домакините изразиха претенции за нарушение на границата на наказателното поле на Аймен Белаид срещу Златко Бонев, но съдията Мартин Александров е безмълвен.
36 – Владислав Мисяк получи подаване от Луис Педро на границата на наказателното поле, Кавдански застана на пътя на топката.
37 – smqna.jpg Принудителна смяна за Марек. Получилият контузия Илиян Гаров излиза, Мартин Димитров влиза в игра.
38 – Еньо Кръстовчев получи подаване на добра позиция, но шутира много силно и неточно, след което се хвана за крака и поиска медицинска помощ.
41 – jalt.jpg Жълт картон за Гикевич за фаул в атака.
43 – smqna.jpg Контузеният Кръстовчев не може да продължи, Тенчо Тенев пуска Димитър Димитров в игра.
45 – Добавеното време е 1 минута.
45+2 – topka.jpg ГОООЛ! Марек изравнява – 1:1! Димитър Димитров наказва Пламен Илиев. Топката беше центрирана в наказателното поле от корнер, Милен Лахчев я свали към съотборника си, който беше изпуснат от Гикевич на 5-6 метра пред голлинията и без проблем отбеляза във вратата на “Левски”.
45+2 – Край на първото полувреме.
—————
46 – svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
53 – ГРЕДА! Гикевич надскочи защитник на Марек при центриране на Орачев отляво, нападателят на “Левски” засече с глава, но прати топката право в напречната греда.
56 – “Сините” претендират за дузпа, след като Кавдански задържа за фланелката Белаид и го свали на земята. Съдията Мартин Александров е безмълвен.
59 – Луис Педро нахлу в наказателното поле на Марек и падна, претендирайки за дузпа. Реферът подканя крилото на “Левски” да се изправя.
63 – topka.jpg ГОООЛ! “Левски” отново повежда – 1:2! Луис Педро се разписва. Мики Орачев подаде на Борислав Цонев, който в наказателното поле продължи топката към Педро и холандецът с техничен удар направи безпомощен Емил Михайлов.
67 – ОПАСНО! Димитър Димитров пропуска да изравни, изстрелът му мина над вратата на гостите.
68 – jalt.jpg Жълт картон за Луис Педро за нарушение срещу Димо Атанасов.
73 – Изстрел на Златко Бонев е спасен от Пламен Илиев.
73 – smqna.jpg Стойчо Стоев извършва първата си смяна. Роман Прохазка излиза, в игра се появява Борислав Стойчев.
80 – smqna.jpg Стоев дава шанс на още един юноша. Илия Димитров заменя Луис Педро.
* Публиката на стадион “Бончук” аплодира Илия Димитров, който е родом от Дупница.
82 – ДУЗПА за “Левски”! Гикевич издейства 11-метров наказателен удар и си взе топката, гласейки се да изпълни. Стойчо Стоев обаче нареди Борислав Цонев да е изпълнител.
83 – topka.jpg ГОООЛ! Борислав Цонев с точно изпълнение – 1:3! Халфът прати топката в долния десен ъгъл на Емил Михайлов.
* Гикевич не поздрави съотборника си за гола.
85 – smqna.jpg Последна смяна за Марек. Влиза Георг Василев, излиза Александър Манолов.
88 – Удар на Димитър Димитров е уловен от Пламен Илиев.
90 – Добавеното време е 2 минути.
90+2 – jalt.jpg Жълт картон за Мисяк.
90+2 – Край на мача. “Левски” победи Марек с 3:1рислав Николов (Марек); Лукаш Гикевич, Луис Педро, Владислав Мисяк (“Левски”)