Стойчо Стоев: Борислав Цонев се нуждаеше от този жест

1783Наставникът на “Левски” Стойчо Стоев призна, че той е избрал Радослав Цонев за изпълнител на дузпата, която Лукаш Гикевич изработи в края на гостуването на Марек. Юношата отбеляза от бялата точка за успеха с 3:1, след което обаче полският му съотборник не го поздрави.БЛИЦ

„Девет промени, четирима юноши титуляри, нормално е на този терен да не се получи футбол на висота. Имаше брак, но общо взето съм доволен от младите момчета“, коментира Стойчо Стоев след победата в Дупница.

„Специално се опитах да предпазя играчите от контузии. Очаквах Марек да играе по-агресивно, знаех и какъв е теренът. Не става дума толкова за освежаване. Ако играехме в София, щяха да играят и титулярите“, обясни спецът.

„Голът е важен елемент във футбола. Това е крайният продукт, но ме интересува и играта на всеки футболист. Имаше играчи, от които бях доволен, но и такива, които не бяха на нужната висота. Всеки ден си изграждам мнение за даден футболист. С течение на времето той създава впечатление у мен за себе си”, каза Стоев.

„Аз взех решение Борислав Цонев да изпълни дузпата. Той има нужда от самочувствие. Нуждаеше се от този жест“, поясни треньорът на “Левски”.

„Всеки от четирите отбора, които са на полуфинал за Купата, се надява да отиде на финал. Сигурен съм, че ще стане добър мач в сряда и се надявам ние да сме крайните победители“, каза Стоев по повод битката с Лудогорец.

„Клубът се стреми да отговаря на нужните на играчите. Всякак се стреми да излезе от тази ситуация. Хубавото е, че футболистите наистина са добри професионалисти, тъй като вече можеше да са разтрогнали договорите си. Досега не съм почувствал някакво недоволството от това, че не си взимат парите. За това им благодаря. Както играчите не са взимали заплати, така и аз. Няма изборно даване на заплати“, добави Стоев.

За призива на боса на Лудогорец Кирил Домусчиев държавата да помогне на “Левски” и ЦСКА в този труден момент, треньорът коментира: „Не виждам как сега нашата държава може да помогне на когото и да е. Нядявам се да дойде този момент, в който държавата да може да помага на всички. Съмнявам се, че това може да се случи“.