Стойчо Стоев: Левски доказа, че е жив

Ôóòáîë - Ëåâñêè - Ñòîé÷î Ñòîåâ - ïðåäñòàâÿíå

Изказвания на двамата старши треньори след полуфиналната среща-реванш от турнира за купата на България:SPORT.NBT.BG

Георги Дерменджиев – старши треньор на Лудогорец: “За мен е добър мач. Ние имахме три-четири ситуации, в които да вкараме. В крайна сметка допуснахме един гол, който е колективна грешка. Не мисля, че ни надиграха. Ситуацията, при която стана голът, бе от епизодична ситуация. Но в крайна сметка футболът се играе на голове. Мисля, че този мач ще мотивира повече футболистите и те ще искат да покажат своята класа”. За това дали авансът от 5 точки в първенството ще бъде запазен: “При всички ситуации мисля, че тази преднина ще бъде съхранена”.

Стойчо Стоев – старши треньор на Левски: “Мисля, че заслужихме успеха. Играхме срещу един изключителен отбор за България. Изстрадахме си победата, но пък си я заслужихме. За мен заслужена победа. Благодаря на тези футболисти, които през всичките 90 минути показаха, че Левски е жив. Благодаря и на великолепната публика, която създаде тази еуфорична атмосфера”.

За победния гол на Антонио Аниете: “Под малък ъгъл, в далечния ъгъл. Наистина майсторски гол”.

За предстоящия финал с Черно море: “Чака ни сериозен финал, един финал винаги е непредсказуем, там няма фаворити. В един финал всичко може да се случи”.

За това дали финансовата ситуация се отразява на играчите: “Бих казал, че освен футболисти са и големи мъже. От три месеца не получават заплати, но това не личи на терена”.