Любо Пенев пробва да спре кошмарната серия на ЦСКА

1809Сериозно закъсалият ЦСКА гостува от 18:00 часа на Берое в мач от 28-ия кръг на “А” група. Срещата е повторен дебют за завърналия се начело на “червените” Любослав Пенев. Само след няколко дни начело на отбора Ел Голеадор ще опита да спре кошмарната серия, в която “армейците” се намират. ЦСКА все още няма победа в плейофите на първата шестица в “А” група, като от началото на годината няма и отбелязан гол – вече 742 минути. Ел Голеадор се надява футболистите най-после да започнат да бележат, за да дойдат и победите.БЛИЦ

Последното попадение в полза на ЦСКА падна на 13 декември 2014 година при 3:1 срещу Черно море, вкара го Жоаким, който днес е извън състава заради контузия. Пенев няма да може да разчита и на още няколко играчи с травми – Маркиньос, Валентин Илиев, Луис Соарес и др. Очаква се новият-стар треньор да смени вратаря. Пазилият в последните мачове Анатоли Господинов най-вероятно ще отстъпи място на опитния Якуб Дивиш.

Преди мача под Аязмото ЦСКА е с отчайващ баланс от 6 загуби и 2 равенства в последните си 8 мача, което доведе до свличането на тима до 4-ото място с 46 точки, с 2 повече от Берое. В първата шестица “армейците” имат 2 равенства и 3 загуби, а старозагорци – 1 победа, 3 ремита и 1 поражение.

Тимът на Петър Хубчев през тази година нямат загуба от ЦСКА. В редовния сезон спечели с 1:0 на “Армията” на 7 март, а в първия мач от плейофите Берое стигна до 0:0 също в София. В Стара Загора обаче беройци не са побеждавали “червените” за шампионата от 1990 година. Както е известно, днес домакините ще бъдат без треньора си Петър Хубчев, който получи наказание заради протестите си срещу съдията Георги Кабаков в двубоя с Лудогорец (2:0). Очаква се специалистът да не прави промени и да заложи на същите титуляри от успеха над разградчани.

БЕРОЕ – ЦСКА

Днес от 18:00 часа
Стара Загора, стадион “Берое”
Съдия: Владимир Вълков
Пряко по Диема Спорт

БЕРОЕ: Илко Пиргов, Атанас Зехиров, Иво Иванов, Георги Динков, Веселин Пенев, Игор Джоман, Георги Костадинов, Савио Нсереко, Елиаш, Салим Керкар, Георги Андонов
Контузен: Димо Бакалов
Наказани: няма
Треньор: Петър Хубчев

ЦСКА: Якуб Дивиш, Венцислав Василев, Апостол Попов, Александър Тунчев, Тончи Кукоч, Стивън Сънди, Денис Причиненко, Тони Силва, Хуан Фелипе, Неманя Милисавлевич, Стефан Николич
Контузени: Маркиньос, Луис Соарес, Максимс Уваренко, Еденилсон Бергонси, Аурелиен Жоаким, Валентин Илиев, Петър Витанов
Наказан: Борис Галчев
Треньор: Любослав Пенев

Баланс: 96 мача, 10 победи за Берое, 21 равенства, 65 победи за ЦСКА, г.р. 79:225

Любопитни факти за мачовете между Берое и ЦСКА:
* Берое няма победа на свой терен срещу ЦСКА повече от 24 години – за последно 1:0 на 18 август 1990 г.

* Най-често срещаните резултати в Cтара Загора между двата съперника са 1:0 – 8 пъти (2 за заралии и 6 за “армейците”), 2:0 – 7 пъти (2 за Берое и 5 за ЦСКА).

* Най-много голове – 7, за Берое в мачовете с ЦСКА в Стара Загора е отбелязал Петър Жеков. Следват: Петко Петков – 5 и Васил Драголов – 4.

* За ЦСКА най-резултатни в Стара Загора са били Иван Колев, Н. Цанев, Д. Якимов и Ив. Киров с по 3 гола.

* Автор на единствения хеттрик в мачовете между двата тима е Петър Жеков (като състезател на Берое) в двубоя, завършил 5:4 за старозагорци на 27 юни 1964 година.

* Ненадминатият голмайстор на България Петър Жеков е вкарвал голове и за двата отбора в Стара Загора.

* Автор на най-бързия гол е Д. Хараланов от ЦСКА в първата минута на 2 септември 1967 година при победата на Берое с 4:3 над армейците.

* В последната минута са реализирани 2 гола от състезатели на ЦСКА: Асп. Никодимов и Пл. Крачунов.

* В полза на Берое е отбелязан един автогол от Ив. Василев (ЦСКА), а за “армейците” са отбелязани 2 автогола от един и същ състезател – Борис Станоев (Берое).

* Димитър Якимов-Митата отбелязва гол № 800 за ЦСКА в 70-ата минута на 17 юли 1965 година при победата на червените с 3:2.

* Сегашният помощник-треньор на Берое Пламен Липенски отбелязва победния гол за заралии в 44-ата минута на 29 март 1981 година при победата на старозагорци с 2:1 (1:0 Г. Стоянов – 17 мин., 1:1 Цв. Йончев-31 мин., 2:1 Пл. Липенски – 44 мин.) над силния тим на ЦСКА.