Литекс приема Локомотив (София)

1821

Ловеч. Литекс приема Локомотив (София) в мач от шестия плейофен кръг на българската „А“ група. Срещата в Ловеч ще започне в 20:00 часа. Двата тима се борят за място в европейските клубни турнири. Литекс се намира на трето място в класирането с актив от 47 точки, а Локомотив (София) е втори с 50. Столичният тим е в серия от 10 мача бе загуба, като няма допуснат гол в последните си три срещи.FOCUS-SPORT.NER

Ловчанлии стартираха трудно пролетния дял от шампионата, но в последните срещи възпитаниците на треньора Красимир Балъков показват много стабилно представяне, подплатено с добри резултати. За никого не е тайна, че основната цел в Литекс е отборът да финишира в челната тройка. На няколко пъти от лагера на “оранжевите” изригнаха, че някой иска те да останат извън местата, даващи им право на участие в европейските турнири. Добрата новина в лагера на ловчанлии е, че всички футболисти са здрави и ще са на разположение на треньора Красимир Балъков за мача. След изтърпяно наказание в групата на оранжевите се завръщат Никола Колев, Антон Недялков и Румен Руменов. Почти сигурно обаче и тримата ще останат на резервната скамейка, тъй като Красимир Балъков рядко прибягва до промени в състава си, когато той постига резултати. Очаква се наставникът на Литекс да заложи на схемата 4-2-3-1.

В лагера на Локомотив (Сф) обаче настроението е особено приповдигнато след двете поредни победи над ЦСКА и Ботев (Пд). Вчера Железничарите проведоха последната си тренировка на стадиона в “Надежда”, преди да потеглят към Града на люляците. По традиция преди важен мач в заниманието се включи и президентът на столичани Николай Гигов. За пореден мач треньорът на Локомотив (Сф) Димитър Васев няма да може да използва всичките си футболисти. Аут за Литекс са трайно контузеният Даниел Гаджев, както и крилото Даниел Генов, който се очаква да поднови тренировки през следващата седмица. В “Надежда” се надяват, че юношата на ЦСКА ще преодолее проблемите си в глезена и ще бъде готов за домакинството на Берое през следващата седмица. От групата за Ловеч отпадна и халфът Иво Иванов, който има проблеми с китката след двубоя с Ботев (Пд). Добрата новина е завръщането на капитана Александър Бранеков, който пропусна срещната с Канарчетата заради наказание.

В предишния кръг Литекс победи ЦСКА с 2:0. В същото време Локомотив (Сф) се наложи с минималното 1:0 над Ботев (Пд) на своя стадион в столичния квартал “Надежда”.