Локомотив (София) запази второто място

1892

Снимка: pfclitex.com

Литекс и Локомотив (София) завършиха 0:0 в пряк сблъсък за второто място в “А” група. След равенството “железничарите” запазиха преднината си от 3 точки пред “оранжевите”. ЦСКА пък вече се свлече на четвъртото място. БЛИЦ

На интересния и динамичен мач в Ловеч имаше положения и пред двете врати, като и двата тима могат да съжаляват, че не бяха по-концентрирани в завършващата фаза. Принос двубоят да приключи без попадения имат и двамата вратари Винисиус Баривиера и Божидар Митрев, които се отчетоха с по няколко решителни намеси.

Наставникът на Литекс Красимир Балъков заложи на същите титуляри от победата преди седмица с 2:0 над ЦСКА. Колегата му Димитър Васев този път стартира с Ламжед Шехуди на върха на атаката. Тунизийският голмайстор беше подпомаган от Емил Гъргоров, Том и Владислав Романов. Атаката на “железничарите” тормози доста отбраната на Литекс, които също създадоха главоболия за Александър Бранеков и колегите му в защитата на Локо (Сф).

И двата отбора заложиха на офанзивен футбол. В 24-ата минута беше първото реално голово положение. Романов подаде към Марко Ранджелович отляво по атаката, защитникът на гостите остана непокрит пред Баривийера и засече с глава от десетина метра, като само отличната намеса на бразилския страж на Литекс предотврати гол. Играта продължи в динамично темпо, но нападателите в оранжево не съумяха да се възползват от три хубави центрирания на Иван Горанов по левия фланг. Асприля и Йонсен също не сполучиха да обстрелят Митрев. В 41-ата минута Баривиейра отново се изяви на висота, отразявайки коварен диагонален изстрел на Шехуди.

litex_lokosf.JPG

Втората част започна с принудителна смяна в състава на Литекс. С контузия играта напусна Петрус Бумал, а на неговото място влезе Никола Колев. В 58-ата минута Локомотив стигна до отлична ситуация за откриване на резултата. Романов изскочи от дълбочина вляво и пусна веднага успоредно за Том, който прехвърли Баривиейра, но Васил Божиков изчисти от голлинията. В ответната атака домакините създадоха напрежение в наказателното поле на “железничарите”, но Малинов не успя да прокара топката през купа от играчи. Малко преди това и на Васев се наложи да прави принудителна смяна. Капитанът Александър Бранеков се контузи и не можа да продължи. В игра влезе Камен Хаджиев, който се справи в защита до края на двубоя.

Балъков пък вкара в игра и бързоногият Кирил Десподов, за да засили остротата на нападението си. В 71-ата минута Асприля направи отличен рейд, но Митрев хладнокръвно улови удара му. В 78-ата и Бьорн Маарс Йонсен направи пропуск, а до края домакините продължиха да атакува, но “железничарите” бяха отлично подредени в защита и не се пропукаха.

Така разликата между двата тима се запази. Локомотив (София) е втори с 51 точки, на 7 зад почти сигурния шампион Лудогорец. Третият Литекс има 48 точки. В битката за Лига Европа остават още и четвъртият ЦСКА с 47 точки и петият Берое с 45.

ЛИТЕКС – ЛОКО (Сф) 0:0

lit.jpg
ЛИТЕКС:
31.Винисиус Баривиейра, 16.Страхил Попов jalt.jpg, 13.Васил Божиков, 5.Рафаел Перес jalt.jpg, 23.Иван Горанов, 93.Петрус Бумал jalt.jpg (46 smqna.jpg 88.Никола Колев), 15.Кристиян Малинов, 10.Пауло Регула (62 smqna.jpg 99.Кирил Десподов), 70.Данило Асприля, 73.Милчо Ангелов (77 smqna.jpg 19.Румен Руменов), 11.Бьорн Маарс Йонсен
Резерви: 12.Александър Конов, 3.Антон Недялков, 18.Илия Миланов, 19.Румен Руменов, 88.Никола Колев, 7.Георги Минчев, 99.Кирил Десподов
Треньор: Красимир Балъков


ЛОКО (Сф):1.Божидар Митрев jalt.jpg, 66.Орлин Старокин, 6.Александър Бранеков (49 smqna.jpg 16.Камен Хаджиев), 5.Марко Ранджелович, 8.Румен Трифонов, 33.Том jalt.jpg, 47.Антонио Ливраменто (75 smqna.jpg 77.Йордан Тодоров), 69.Елтон Дош Рейш, 11.Владислав Романов, 23.Емил Гъргоров jalt.jpg, 29.Ламжед Шехуди (90+1 smqna.jpg 9.Преслав Йорданов)
Резерви: 84.Валентин Галев, 16.Камен Хаджиев, 77.Йордан Тодоров, 14.Даниел Васев, 19.Димитър Велковски, 9.Преслав Йорданов
Треньор: Димитър Васев

Ловеч, Градски стадион
Съдия: Станислав Тодоров
Жълт картон: Петрус Бумал, Страхил Попов, Рафаел Перес (Литекс); Емил Гъргоров, Божидар Митрев, Том (Локо Сф)

Двубоят на живо с БЛИЦ:
1 – svirkata.jpg Начало на мача.
3 – Милчо Ангелов опита да преодолее Марко Ранджелович и да обстрелва вратата на Локо (Сф), защитникът обаче му поречи.
12 – Бумал е изнесен на носилка от терена, за да получи медицинска помощ, тъй като има проблем с глезена.
17 – Първи точен удар в мача. Страхил Попов центрира почти от тъча вдясно, Бьорн Маарс Йонсон засече с глава, но слабо и Божидар Митрев не беше затруднен.
20 – Домакините с право претендират за корнер, след като Елтон последен игра с топката, но съдията Станислав Тодоров посочи аут.
24 – ОПАСНО! Най-чиста ситуация в мача до момента. Романов подаде към Марко Ранджелович отляво по атаката, защитникът на Локо (Сф) остана непокрит и засече с глава от 10-ина метра и само отличната намеса на Винисиус Баривиейра предотврати гол в мрежата на Литекс.
27 – Иван Горанов догони топката почти до ъгловото флагче и центрира остро, играч на гостите избива с глава.
29 – Пауло Регула също центрира, Митрев лови.
37 – Бърза атака на домакините е спряна от Елтон, който пресича извеждащ пас към Милчо Ангелов.
41 – Шехуди стреля от малък ъгъл, насочвайки топката под гредата, Баривиейра се намесва решително и боксира с две ръце.
45 – Добавеното време е 2 минути.
45+2 – jalt.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Бумал за фаул срещу Ранджелович.
45+2 – Край на първото полувреме.
———————-
46- smqna.jpg Смяна в състава на Литекс – Никола Колев влиза на мястото на Петрус Бумал
46- Начало на второто полувреме
47- jalt.jpg Жълт картон за Страхил Попов
49 –smqna.jpg Контузеният Александър Бранеков е заменен от Камен Хаджиев.
51 – jalt.jpg Жълт картон за Рафа Перес.
58 – ОПАСНО! Романов изскочи от дълбочина вляво и пусна веднага успоредно за Том, който прехвърли вратаря на Литекс, но Васил Божиков чисти точно от голлинията.
59 – ОПАСНО! Асприля центрира по земя, топката избяга от ръцете на Митрев, след което от 6-7 метра Кристиян Малинов опита да намери вратата, но не можа да прокара топката през купа от играчи.
62 – smqna.jpg Регула е заменен от Кирил Десподов
65 – jalt.jpg Жълт картон за Емил Гъргоров.
67 – jalt.jpg Жълт картон и за Митрев. Вратарят на Локо (Сф) е санкциониран заради бавене на играта.
71 – jalt.jpg Жълт картон за Том, който фаулира Иван Горанов край тъчлинията.
73 – Асприля с красиви финтове остави двама съперници зад себе си, но шутът му към близкия ъгъл не затрудни Митрев.
75 – smqna.jpg Йордан Тодоров влиза в игра за гостите, Ливраменто излиза.
77 – smqna.jpg Балъков пуска Румен Руменов, Милчо Ангелов е сменен.
78 – Бьорн Маарс Йонсен засича с глава центрираната от Асприля топка, изпращайки я над вратата на гостите.
80 – Том отне топката от Малинов, продължи наляво към Романов, който с лекота надбяга Перес, но Божиков спря атаката на Локомотив, чистейки със шпагат.
82 – Гостите претендират за дузпа за игра с ръка на бранител в оранжево след центриране на Йордан Тодоров. Съдията Станислав Тодоров е безмълвен.
84 – Румен Руменов стреля от около 25 метра, топката летеше към долния ляв ъгъл, Митрев се хвърли и улови.
90 – Добавеното време е 3 минути.
90+1 – smqna.jpg Шехуди е заменен от Преслав Йорданов.
90+3 – Край на мача. Литекс и Локомотив (София) завършиха 0:0.

ГАЛЕРИЯ