Преглед на водещите новини в спортния печат

1348

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Реал и Атлетико освиркват Гришо, пише на първа страница “Меридиан мач”
Голяма част от звездите на мадридските грандове Реал и Атлетико освиркаха Григор Димитров при загубата му с 3:6, 4:6 от Рафаел Надал на Мастърса в испанската столица. На трибуните на комплекса „Каха Махика” бяха Лука Модрич и Алваро Арбелоа от „белия балет”, както и Антоан Гризман и Диего Годин от „дюшекчиите”.
В шестия гейм на втория сет хасковлията изля яда си след сгрешен ретур, счупвайки яростно ракетата си. Последваха бурни освирквания от страна на публиката, на която Григор се извини с жест с ръце.
Загубата на нашия е шеста от шест двубоя срещу Рафа Надал.
Домусчиев съди Любо за 40 бона, разкрива още изданието
Собственикът на Лудогорец Кирил Домус-чиев е завел два иска за по 20 000 лева срещу треньора на ЦСКА Любо Пенев. Новината се потвърждава и от сайта на Софийския районен съд, а дело има и срещу един от спонсорите на „червените” Стойне Манолов.
Босът на Лудогорец е дал Любо на съд заради нанесени му морални щети. След като бе уволнен като селекционер на националите, Чичовото грозно атакува в интервю за предаването „120 минути” Домусчиев, както и почти всички членове на Изпълкома. Пенев бе изхвърлен след позорното реми 1:1 като домакин на Малта. Любо има печален опит със съдебната система, след като при предишния си престои в ЦСКА, не можа да замине с отбора за мача с Фулъм, заради забрана да напуска страната. Санкцията бе за непогасени кредити в големи размери.
„Слабо в момента ме интересува кой и за какво ме съди”, пък заяви на пресконференция Любо Пенев.
Той говори и за предстоящото дерби между ЦСКА и Лудогорец, което е днес от 20,00 часа. „Вярвам в отбора и мисля, че ще направим много по-добър мач, отколкото направихме след тренировка и половина срещу Берое. За мен настроението в тима е отлично, работихме добре цяла седмица. Очаква ни добър ден, хубав мач и силно се надявам – добър резултат”, каза Ел Голеадор.
„Сигурен съм, че момчетата са концентрирани и докато работим на стадиона те мислят само за предстоящия мач. Сега, в извън работно време, не знам кой с какво се занимава. Познавате ме, съставът няма да го издам. Аз никога не се предавам, без значение дали играем срещу по-силен отбор. Ако съперникът е по-силен и ни победи, аплодираме го и продължаваме да тренираме”, допълни Пенев.
Левски уреди таран на Ботев, твърди “Меридиан мач”
Александър Колев почти сигурно ще бъде играч на Левски от лятото. В момента таранът лекува контузия, но вече започна тренировки и ще бъде готов за лятната подготовка. Тежката финансова криза на Коматево пък може да го направи лесно свободен агент и по този начин той да се озове на „Герена”. Също толкова тежката финансова криза в Левски кара шефовете да търсят евтини попълнения.
Не е тайна, че Колев е привърженик на „сините” и нееднократно преди да премине в Ботев го е заявявал публично. В Левски пък пари за гръмка селекция няма. Лукаш Гикиевич е нарочен за гонене, а Валери До-мовчийски не се представя на особена висота. Затова в Левски са се активизирали спешно да намерят един или двама нови нападатели, при това без пари и с ниски заплати. Така Алекс Колев се явява добра опция пред Георги Иванов и Стойчо Стоев.
Двамата са постигнали абсолютен консенсус и за друг трансфер, за който „Меридиан Мач” ви информира. На „Герена”, ако всичко е нормално би трябвало да се завърне халфът на Ботев (Пд) Мариян Огнянов. Веднъж вече Мацата направи компромис и остана на Коматево, въпреки тежката финансова криза, в която са изпаднали „жълто-черните”. Ситуацията обаче става все по-лоша и това може да прати халфа обратно на „Герена” още след края на сезона.

Ивайло Манджуков: Има вариант ЦСКА да фалира, е водещото заглавие на “7 дни спорт”
Главният акционер в ЦСКА Ивайло Манджуков най-накрая призна това, от което всички привърженици се страхуваха. А именно, че предпоставките клубът от “Армията” да фалира са налице. Според Манджуков обаче мажоритарните инвеститори ще направят всичко по силите си, за да избегнат този сценарий.
“Нееднократно категорично съм заявявал, че финансовото състояние на клуба е, меко казано, трагично. Истината е, че има предпоставки, които могат да доведат клуба до несъстоятелност. Разбира се, това изобщо не се покрива с нашите желания. Ние вземаме всички мерки това да не се случи”, заяви Манджуков. Вчера ЦСКА и сдружението “ЦСКА Завинаги” подписаха меморандум за сътрудничество. Целта на двете страни е усилията им да са насочени в една посока с цел оздравяването и стабилизирането на клуба от “Армията”. Идеята на “ЦСКА Завинаги” и ЦСКА е да се реализира проект, в който да се включва изграждането на нови игрища, както и реконструкция на стадион “Българска армия”.
Отново ротации за “червените”, пише още вестникът
Промени в стартовия състав на ЦСКА ще има днес за двубоя с “Лудогорец” от 29-ия кръг на “А” група. Треньорът на домакините Любослав Пенев има куп проблеми пред себе си и трябва да пренарежда състава, за да изкара боеспособна единайсеторка. По всичко изглежда, че възстановеният Неманя Милисавлевич, който през седмицата беше на лечение в родината си Сърбия, ще остане на пейката. В центъра на терена ще играят Сънди, Галчев и Бъркляча, а Жуан Фелипе ще бъде преместен на лявото крило. На другия фланг ще играе Тони Силва, а отпред единственият здрав нападател Николич.
“Левски” и “Морето” репетират за финала, е друго заглавие на “7 дни спорт”
“Черно море” и “Левски” днес ще направят генерална репетиция за финала за купата. Двата тима ще се срещнат на 30 май в Бургас в битка за трофея, но преди това трябва да премерят сили и в шампионата. Очакванията са “сини” и “зелени” да не пазят титулярите си, а напротив, да заложат на всичко най-добро, с което разполагат. И двата тима се представят добре в първенството, въпреки че ритат във втората шестица. Двете селекции ще опитат да направят зрелищен двубой, с който да покажат, че мястото им не е при изпадащите. Разликата между “сини” и “зелени” е само три точки, така че и изходът на двубоя има значение. В “Черно море” са надъхани да бият “Левски” и да получат психическо предимство преди финала. „Срещата е за престиж, тъй като дали ще завършим седми, или осми, няма значение. Ще дадем обаче най-доброто от себе си и ще се опитаме да поднесем спектакъл в последния голям мач за сезона пред нашата публика”, заявиха Моряците. Никола Спасов ще заложи на 3-3-3-1. На вратата се завръща Александър Чанович, който пропусна последните две срещи заради разтежение. Пред него в защита ще излязат Мамуту Кулибали, Кирил Котев и Михаил Венков. В средата на терена ще си партнират Марчин Бурк-хард, Стенно дос Сантос и Марк Клок, отдясно ще атакува Матиас Курьор, а отляво – Иван Коконов. Себастиан Ернандес ще е зад изнесения в атака Вилиян Бижев. Гостите от София също излизат крайно амбицирани да спечелят трите точки, тъй като един път вече се спънаха на “Тича”. На “синята” врата ще е Йоргачевич, а карето пред него ще оформят Александров, Стойчев, Белаид и Орачев. В средата ще си помагат Бедоя и Стефан Велев. По крилата ще атакуват Краев и Педро, а зад централния нападател Домовчийски ще започне Аниете.

УЕФА глоби червените с 200 000 евро, пише на първа страница “Тема Спорт”
УЕфА глоби ЦСКА с 200 000 евро за нарушаване на финансовия феърплей през последните три години – от 2013-а насам. Санкцията е същата, каквато отнесе Левски преди 12 месеца. Освен това червените са подписали споразумение, според което до края на 2015 година заплатите на футболистите и служители на клуба трябва да бъдат намалени. ЦСКА остава под мониторинга на евроцентралата и през сезон 2015/16.
Разградчани с интерес към крило от Керкира, разкрива изданието
Лудогорец проявява интерес към крило от гръцкия елит. Става въпрос за Матийо Гомес. Според novas-port.gr. шампионите са отправили оферта към французина, който в момента е собственост на Керкира. През настоящата кампания З0-годишният футболист е записал 26 срещи и 2 гола в първенството за тима от остров Корфу. Най-вероятно той е гласен за заместник на Дани Абало, чийто договор изтича през лятото.
В кариерата си Гомес е играл още за фокикос, нис-коразредните италиански отбори Априла, Юве Ста-бия, Санремезе, Помилияно, както и испанските Реал Унион, Саламанка и Реал Сосиедад Б.
Договорът на фланговия футболист с Керкира е до лятото на 2016 година. Така, ако Лудогорец иска да го привлече, ще трябва да плати определена трансферна сума за правата му. Тя обаче едва ли ще е особено висока. Припомняме, че същият гръцки отбор проявява интерес към атакуващия халф на Левски Антонио Аниете. В полезрението на Лудогорец е и полузащитникът на Жил Висенте Рубен Рибейро. 27-годишният футболист също е с действащ договор до лятото на 2016.
Гонзо започна преговори с таран, твърди вестник “Тема Спорт”
Спортно-техническият директор на Левски Георги Иванов е провел първи разговори с Лукаш Гикиевич относно разтрогването на договора му. Стойчо Стоев вече анонсира, че не смята да разчита на тарана през следващия сезон. Причина за това стана поведението на 29-годишния футболист след мача с Марек (3:1). Тогава полякът си позволи да отправи неприлични думи към треньора, заради което бе изхвърлен от състава. Стойчо Стоев вече обяви, че Гикиевич няма бъдеще на “Герена”. Играчът обаче е на друго мнение, тъй като сподели пред медиите в родината си, че очаква скоро нещата да се оправят. Шансовете това да се случи са минимални.
Това се потвърждава от действията на Георги Иванов, който усилено търси начин как да направи раздялата на клуба с Гикиевич по-безболезнена от финансова гледна точка.
Както е известно, бившият футболист на АЕЛ Лимасол пристигна на “Герена” през зимата и подписа договор до лятото на 2016 година. До момента нападателят изигра 9 мача за тима в А група и за купата, в които е реализира 3 попадения.