Иван Колев разкритикува формата на “А” група

1838Треньорът на Славия Иван Колев разкритикува формулата, по който се играят мачовете в „А” група, като отбеляза, че мястото на “Левски” и Черно море не е във втората половина. БЛИЦ

“Ясно е, че този формат категорично не е добър поради много причини. Виждате, че във втората шестица има два отбора като “Левски” и Черно море, които са по-добри от поне три отбора от първата шестица. Тази система отрича развитието на един отбор, той е заложник на слабото си представяне през първия полусезон. Ако не беше този формат щяха да са начело в класирането. Не съм аз човекът, който да решава, но очевидно този формат трябва да отпадне, заяви Колев след победата над Марек с 4:0.

– Ние приемахме мача като сериозно предизвикателство. Няма значение кой е съперникът, за нас е важно да вървим по пътя, който сме начертали. Доволен съм от това че играчите изпълняват съвестно задачите, направиха интересни атаки. Мисля, че трябва да сме леко недоволни за пропуснати шансове, но не бива да бъдем максималисти.

Каква е схемата, по която се избира изпълнителите на дузпи ли. По принцип ние определяме трима, двама от тях са с приоритет. Който се чувства по-сигурен, той поема ангажимента. На миналия мач беше Ради, сега беше Манзоро.

“Радослав Василев, Фонсека и Манзоро се представят много силно. Дано да останат при нас следващия сезон, но това зависи от много фактори. Тепърва започваме да мислим за това кои продължават и как ще протече подготовката за следващия сезон.

– Ще се опитаме отново да играем на ниво и каквото се случи”, каза треньорът на Славия за предстоящия мач с “Левски