Моуриньо: Играем страхотен футбол, спечелих всичко, което исках

Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо подчерта, че тимът му е победил един от най-добрите отбори в историята на футбола, за да спечели шампионската титла в Испания , но не се съгласи с критиците, които казват, че Барселона е марката на истинския футбол,sportal.bg

 

В сряда мадридчани победиха като гост финалиста в Лига Европа Атлетик Билбао с 3:0 и със 7 точки преднина пред Барселона станаха шампиони 2 кръга преди края на шампионата. Това е и първа титла за „белия балет” от 2008 година насам.

 

„Ние победихме един от най-добрите отбори в историята, но някои умници казват, че не играем добър футбол.

 

Това са хора, които познават футбола само от Google, които пишат някакви неща на компютъра и от там синабавят знания. Но футбола е много повече от това. Играем фантастичен футбол, отбелязваме много голове и постигаме много победи”, каза специалистът пред португалската телевизия SIC.

 

32-та титла на Реал Мадрид означава, че Моуриньо вече е спечелил шампионатите на четири различни страни, като освен Испания, това са още Англия, Италия и Португалия.

 

„Това беше целта пред мен и я постигнах. Спечелих първенствата, които исках – това на моята страна и трите най-силни в Европа. Нямам амбиции да печеля някой друг шампионат. Няма други лиги, които да ме мотивират.

 

Все още обаче не съм изморен. Трябва ми много, за да се уморя. Така че ще продължа и ще се опитам да спечеля осма титла, наслаждавайки се на това, което правя”, добави още Специалния.

 

Предпоследния мач на Реал Мадрид в Ла Лига е в събота, като гост на Гранада.