Иван Колев за освободените: Славия върви по един по-различен път

2004Треньорът на Славия Иван Колев съжаляваше след победата с 1:0 в Хасково, че “белите” са пропуснали да спечелят с по-изразителен резултат. Специалистът за пореден път изрази недоволството си от формата на първенството с разделянето на две шестици. “Белите” завършиха девети в “А” група с 43 точки след 12 победи, 7 равенства и 13 загуби.

Докато течеше срещата в Хасково, от Славия обявиха новината, че Иван Колев е решил повече да не разчита на трима бивши футболисти на “Левски” – Пламен Крумов, Димитър Везалов и Станислав Генчев, както и на Славчо Шоколаров и Крум Стоянов.

“Използвам да им благодаря и на петимата, защото бяха истински професионалисти. Работиха много сериозно и усърдно, представиха се на едно добро ниво. Славия върви по един по-различен път”, заяви Колев пред Диема Спорт.

“Мисля, че като цяло заслужавахме да спечелим и дори с много по-убедителен резултат, без да сме били блестящи. Имаше много грешки, прибързване, липса на търпение, неща, на които ще обърнем внимание. Отдавам го на това, че в последните два мача дадохме възможност на футболисти, които по-малко са играли през сезона. Доволен съм от старанието, но има какво да се желае. Пепи Атанасов и днес се движеше много, търсеше топката и накрая вкара гол”, каза треньорът на Славия.БЛИЦ

“Деветото място не може да ни удовлетворява като цяло, но мисля, че имаше добри неща, а добрите неща бяха много повече от отрицателните. Аз няколко пъти казвам мнението си – по този административен начин се спира развитието на някои отбори. Тази система ни попречи да влезем в първата шестица, по този начин се обезсмисля развитието на един отбор, който е започнал зле. Това се отнася и за “Левски”. В същото време има и обратното. Убеден съм, че в Изпълкома ще вземат най-правилното решение, те са футболните хора”, добави Иван Колев.