ЦСКА излиза срещу Литекс в търсене на първа победа от началото на годината

2027

София. ЦСКА приема Литекс в мач от последния кръг на българската „А“ група. Мачът на стадион „Българска армия“ е днес от 18:00 часа. Воденият от Любослав Пенев тим няма победа в официален мач от началото на годината и това е последният шанс на ЦСКА за победа до края на сезон. Литекс от своя страна се бори за второто място, като има равен актив от точки с Берое, който днес гостува на Лудогорец.FOCUS-SPORT

Любослав Пенев има много проблеми с контузени и наказани футболисти, което ще го принуди да направи вътрешни размествания. Очаква се Пламен Крачунов да действа като ляв бек, а Тончи Кукоч като ляво крило. Ветераните Валентин Илиев и Александър Тунчев ще си партнират в центъра на защитата, а атаката най-вероятно ще се води от Иван Маркович. Ако Пенев все пак реши да не рискува с доскоро контузения сърбин, като централен нападател ще започне Маркиньос.

Литекс също ще е без няколко основни фигури, начело с Данило Асприля, Илия Миланов, Антон Недялков и Петрус Бумал. Почти сигурно старши треньорът Красимир Балъков ще даде шанс по двата фланга на атаката на младоците Румен Руменов и Кирил Десподов. Без конкуренция за ролята на таран е Бьорн Йонсен, който в предишния кръг отбеляза хеттрик във вратата на Лудогорец.