Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

Левски продаде Тасевски в Израел, е водещата новина на вестник „Меридиан Мач”
Левски най-после продаде Дарко Тасевски. „Сините” пратиха халфа в Израел, след като повече от година му търсиха нов отбор. Вчера македонецът подписа за 2 години с Ирони Кирят Шмона. Новината беше съобщена от официалния сайт на клуба, който през този сезон спечели титлата в Израел. Според източници на „Меридиан Мач” Левски ще прибере скромните около 150 000 евро от сделката. Преди началото на сезона „сините” приеха два пъти по-висока оферта от китайски клуб. Сделката обаче пропадна, защото докато Тасевски умува дали да приеме, азиатците се отказаха от него. Преди това Левски беше намерил нов отбор на македонеца, който свали много нивото си през последния сезон, в Украйна, но той отказа. Дарко дойде на „Терена” през лятото на 2007 година със свободен трансфер от Металург (Донецк). Той напусна със страхотен скандал Украйна, като през последните няколко месеца на договора си с Металург тренираше с юношите. Контрактът на Тасевски с Ирони Кирят Шмона, който влиза в сила от лятото, е с опция за продължаването му за още две години. Македонецът е първото ново попълнение на тима за следващия сезон. С него тимът ще гони участие в групите на Шампионската лига.

Боби Mихайлов пред „Меридиан Мач”: Правим “А”група по-малка, но по-интересна, добавя изданието
„А” група ще бъде намалена и вече няма да бъде от 16 отбора. Това разкри пред “Меридиан Мач” шефът на БфС Боби Михайлов, като уточни, че промяната ще бъде обсъждана на предстоящия изпълком след 2 седмици. ..Така ще се вдигне нивото на първенството. Ще има повече интересни сблъсъци.
повече дербита и повече фенове по трибуните”, каза Боби Михайлов. Бившият капитан на ..четвъртите в света” за първи път говори и за нападките на Стоичков към него и останалите от Изпълкома. „Разочарован съм от тези
атаки, защото толкова години сме играли в един отбор и сме се борили за една кауза. Нямам причини да се срамувам от моето управление и това на колегите ми”, отсече Боби.

Батков: ЦСКА няма да е шампион, пише на първа страница вестник „7 дни спорт”. Собственикът на Левски Тодор Батков събуди кошмарите на ЦСКА от 2008 година. Тогава, докато червените празнуваха титлата и 60-годишнината, адвокатът анонсира: “ЦСКА няма да играе в Шампионската лига.” Сега в навечерието на поредния рожден ден на армейците Батков отново изригна: “ЦСКА няма да е шампион.”
– Не искам да се заяждам с тях, но времето на директивите мина. Имаше такива, когато един отбор стана 27-28 пъти шампион. От тях 10 пъти поред. Какво да коментирам ЦСКА, няма да станат шампиони. Сигурен съм. Не бях на вечното дерби, но съм доволен от победата. Показахме мъжество и характер. Не толкова качество, но и то ще дойде. Ясен Петров посвети победата на мен – разкри Батков.