Кройф иска Присо и Хазуров в новия си отбор

Камерунецът и българинът варианти за нови попълнения на Макаби (Тел Авив)

Синът на легендарния Йохан Кройф – Жорди, който отскоро е изпълнителен директор на Макаби (Тел Авив), иска да привлече в тима двама играчи, свързани с ЦСКА,БЛИЦ
Бившият футболист на Барселона и Манчестър Юнайтед стяга селекцията на израелския тим и е набелязал настоящия играч на “червените” Нджонго Присо и бившият “армеец” Костадин Хазуров.
26-годишният Хазуров, който е играл за Пирин и Литекс, прави много силен сезон за Бней Сахнин. Хазуров вече има 14 гола и изигра важна роля в класирането на тима си на трето място в редовния сезон. Сега Бней Сахнин се бори за място в евротурнирите в плейофите.
Силните изяви на българина обаче не са останали незабелязани. Хазуров е един от вариантите за атаката на Макаби, тъй като няма да излезе скъпо и вече е добре адаптиран в Израел. Проблем може да се окаже интересът към българина от страна на европейски отбори.
Нджонго Присо е много близък с Жорди Кройф още от престоя на камерунеца в малтийския Валета. След това синът на Йохан Кройф го взе при себе си в кипърския АЕК Ларнака през 2010 г. Той дори на два пъти отказа да пусне Присо в “Левски”, но след като стана ясно, че Кройф-младши напуска тима от Ларнака африканецът премина в ЦСКА през зимата.