Български треньор в Уест Хям

2091

Втори балкански треньор ще работи в Уест Хям. Вчера „чуковете“ назначиха хърватина Славен Билич за мениджър на първия тим, а днес сайтът „За Дупница“ разкрива, че в школата на лондончани работа е започнал българинът Марио Яньов.БЛИЦ
33-годишният специалист е бивш футболист от долните дивизии в България. Той започна в детския отбор на „Ботев“ от село Крайници, където живее. На 15 години вече е титуляр при мъжете, които играят в четвърта дивизия. След това преминава в Стефанел (Дупница), където играе във „В“ група. Мести се в Англия и започва треньорски курсове и вече има лиценз към Футболната асоциация на Англия.
„През март месец миналата година започнах работа в един местен клуб – Роял Фалконс. Бях помощник-треньор на отбора до 11 години. Играехме в „Б“ дивизия, но успяхме веднага да влезем в „А“ дивизия и през последната година играхме там. Този шампионат е под шапката на Уест Хям и те непрекъснато следят какво се случва там”, допълва Яньов.
От 2 юни Марио Яньов е официално част от Уест Хям. Той започва работа като треньор в световноизвестната детско-юношеска школа на клуба, както и да учи за следващите степени на треньорското свидетелство. Марио има правото да води отбори до 18 години.