Божков каза “да” за ЦСКА, вариантът с лиценза на Литекс пак актуален

2092Васил Божков се е ангажирал на 100 процента за спасението на ЦСКА. Това съобщиха група фенове, присъствали на срещата с бившия собственик на “червения” клуб. Така бе потвърдена новината, която БЛИЦ първи вчера публикува.

“Днес на срещата присъстваха представители на цялата червена общност, която се обедини около подкрепата си за Васил Божков и предлагания от него бизнес модел за устойчиво развитие на клуба.

Цялата общност разчита на подкрепа от държавата и БФС за реализиране на вариант за участие на ЦСКА в “А” група. Очакваме един от най-големите социални проекти в България да получи адекватна подкрепа така, както са ползвали и ползват други клубове за успех в спорта”, заяви пред медиите бившият пресдиректор на “червените” Иван Ченчев, който също присъства на срещата с Божков.БЛИЦ

Източници, присъствали на разговорите с Божков, заявиха, че той настоява за създаването на нов футболен отбор, който със сигурност ще бъде припознат от феновете. Въпросът е да се намерят механизми, чрез които новият ЦСКА да остане в “А” група или в най-лошия случай във втория ни футболен ешелон. Божков вече имал готов финансов проект за тима, в който се включва осигурен годишен бюджет за издръжката, както и бюджет за лятната селекция.

Божков е признал пред феновете, че комуникира с Гриша Ганчев и двамата обсъждат познатия вариант ЦСКА да вземе лиценза на Литекс и така да оцелее в “А” група. За целта обаче е нужна благословията на държавата и на БФС. Стане ли това, Божков и Ганчев ще управляват заедно “червените”. Всъщност, именно това в БЛИЦ твърдяхме от известно време, без да споменаваме конкретни имена. Вероятно обаче всички наши читатели се бяха досетили кой е богаташът от Северна България с изключителна популярност във футболните и спортните ни среди.