Гонзо: Омръзна ми всеки път да правим нов отбор

2129

Снимка: ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ

Спортният директор на “Левски” Георги Иванов не е никак доволен, че на “Герена” отново са принудени да окомплектоват нов отбор. Преди първата тренировка от лятната подготовка Гонзо съобщи, че звездата Антонио Аниете напуска, тъй като не е приел предложените му условия за нов договор. БЛИЦ

“В момента условията, които предлагаме са такива, че хората мислят или направо
ни отказват. Това са ни финансовите възможности. Аниете ни отказа, Прохазка и останалите, които имат предложения, чакаме да кажат своя отговор. С Марсело Апиа и Денис Мехмедов преговаряме. Извикахме ги в София, за да видят базата и града. Чакаме техния отговор, след като им отправихме нашата оферта. Не бързаме с новите играчи. Не желаем да купуваме на килограм. Имаме нужда от мотивирани футболисти, които да играят за “Левски”. Доста българи, с които преговаряме, искат време да мислят. Не искам да обиждам никого или друг тим от провинцията, но днешните играчи са съвсем различни. Футболистите се промениха и вече се пазарят за по 1000 лева. Много са малко свободните футболисти, които имат качества за “Левски”, заяви Гонзо.

“Не бих казал, че нещо ме притеснява, днес е първи ден. Целта не е да вземем 10 човека, за да ги покажем. Целта е да вземем играчи, с които да направим колектив. Не може всяка година да вземаме различни. На много от играчите договорите им изтекоха и е нормално да се разделим. Честно да ви кажа, омръзна ми всеки път да правим нов отбор, но положението е такова. Трябва да се съобразяваме. Стойчо Стоев има цялото време на света да работи по начина, по който иска. Нормално е да не му е лесно, с толкова малка група футболисти на първата тренировка”, каза Георги Иванов.

“Много рано започваме, футболистите още са в почивка. Другите първенства започват август, а ние юли. Предлагаме и намалени параметри, но все пак гледаме футболисти, и се надявам да подпишем с някои. Трябват ни играчи, които да са гладни за победи. Целта на “Левски” във всеки мач е да побеждава. Вече работим с по-малки параметри, бюджетът за първия отбор е намален с 50 000 лева на месец”, добави Гонзо.

“Финалът за Купата на България трябва по-скоро да го забравим. Загубата най-вероятно се случи, защото играхме във втората шестица и не можехме да поддържаме високо ниво. Миналата година първенството беше в такъв формат, че разделението на шестиците дойде след 22-ия кръга. Ако ние бяхме в първата шестица, със сигурност щяхме да се представим много по-добре”, завърши спортният директор на “Левски”.