Стоев: Реално ли е “Левски” да гони първото място, стига провокативни въпроси

2130

Снимка: ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ

Наставникът на “Левски” Стойчо Стоев заяви, че “сините” тръгват по нов път, а целта е клубът да стигне “там, където му е мястото”. Специалистът коментира по интересен начин целите пред отбора за новия сезон. Стоев прие с усмивка въпрос на журналистите дали е реално “Левски” да гони първото място – “Според вас реално ли е “Левски” да гони първото място? Знам, че очаквате от мен да чуете какви са целите на отбора, но въпросите ви са малко провокативни и не отговарят на реалната ситуация, в която се намираме. Засега целта ни е да направим отбор. След това, ако постигнем това, целите в първенството сами ще дойдат”, обясни Стоев.БЛИЦ

“Трудно начало, но не мисля, че това е нещо ново за мен. Знаете, че редуцираме бюджета и не разполагаме с големи финанси, които да предлагаме на играчите. Преговаряме с много футболисти, търсим кой иска да играе за “Левски”. Стремежът е да се намерят точните хора с малки грешки. Ако исках да вземем цял отбор “на килограм”, вече щяха да са тук и да им гледате визитките. Другият вариант беше да оставим отбора от миналата година и с една-две промени да опитваме същото, но резултатите щяха да бъдат отново подобни – пето-шесто място. Затова предприемаме по-рискования, по-ветровития вариант, който обаче може да е по-добър за “Левски” в дългосрочен план”, каза Стоев.

“Наясно съм, че аз ще съм първият виновен, ако в началото на сезона нещата не тръгнат добре. Но съм готов да поема отговорността за този път, който сме избрали”, продължи треньорът.

“Влади Гаджев винаги е добре дошъл. Казвал съм го много пъти – вратата в “Левски” винаги е отворена за него и не искам да го изпускаме. Решението е негово. Колкото до Георги Сърмов, от Георги Иванов разбрах, че е поискал няколко дни за размисъл. Когато разберем решението му, ще го видите тук при нас, или пък не. Преговаряме с много футболисти от България и от чужбина, но няма да ви кажа нито бройката, нито техните имена, тъй като няма нищо конкретно на този етап. Търсим нови на всички постове”, допълни Стоев.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ