Пиронкова с летящ старт в Бирмингам

2134Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова победи категорично 16-годишната британка Кейти Суон с 6:2, 6:2 в първия кръг на тенис турнира на трева в Бирмингам с награден фонд 731 000 долара. Българката не срещна особени затруднения, като спече;и и двата гейма по идентичен начин с пробив в началото и в седмия гейм.

Пиронкова започна срещата с пробив, след което тя и британката спечелиха подаванията си в следващите пет гейма. При резултат 3:1 в своя полза българката имаше два шанса за нов пробив, но ги пропусна. В седмия гейм все пак Пиронкова поведе с 30-0 и отново проби съперничката си, за да поведе с 5:2. Последва още един оспорван гейм, в който българката отново триумфира и спечели сета с 6:2.БЛИЦ

Вторият сет стартира точно като първия с пробив на Пиронкова и след това пет поредни гейма, в които тя и Суон успяваха да спечелят подаванията си. Приликите с първия сет се припокриха и в седмия гейм, при който българката поведе с 40-0 и записа нов пробив, повеждайки с 5:2. И отново заключителният гейм протече оспорвано с точка за точка, но в крайна сметка българската тенисистка победи с 6:2 и се класира за следващата фаза на надпреварата.

В следващия кръг Пиронкова ще се изправи срещу Ангелик Кербер. Поставената под номер 4 в основната схема германка започва участието си директно от втория кръг.