Манджуков и Инджов проговориха за ЦСКА, обявиха своя план

2140Собствениците на настоящия ЦСКА – Милко Георгиев и Ивайло Манджуков, заедно с един от финансовите си партньори Юлиан Инджов, прекратиха мълчанието си и разкриха плановете си за клуба.

Намеренията им са новото дружество да започне извън “А” група с бюджет от 4-5 милиона лева и залагане на български футболисти.

Инджов, Манджуков и Милко Георгиев изразиха мнението си за плана на Васил Божков и Гриша Ганчев и дали биха го възпрепятствали. БЛИЦ

Инджов призова спортния министър Красен Кралев да избере кой от двата проекта е по-добър – този с преструктуриране на Литекс в ЦСКА или техният. Планът на Божков и Ганчев предвиждал първият да отговаря за клубните бази, Ганчев – за спортно-техническата част, а Стойчо Стоилов да бъде спортно-технически директор на “армейците”.

“Изходът за спасението на ЦСКА минава през регистрирането на ново дружество и рестарт на клуба. Не искаме обаче да пречим на т.н. спасители. Петър Манджуков и Юлиан Инджов наляха 7 милиона лева в дружество, управлявано от Томов. Нека хората си зададат въпроса защо ЦСКА в момента няма лиценз”, заяви за bTV главният акционер в клуба Ивайло Манджуков.

“Ние се ангажираме с доста по-скромен бюджет в размер на 4-5 милиона лева. Нашият план е да разчитаме основно на български футболисти. Няма да имаме за цел да продаваме играчи. Приканваме г-н Кралев да одобри най-добрия проект и да подкрепи него”, каза Инджов.