Второ злато за момичетата на Раева, изпревариха световните шампионки

Българският ансамбъл триумфира и на съчетанието с пет топки

Българският ансамбъл спечели втори златен медал от Световната купа по художествена гимнастика, провеждаща се в зала “Арена Армеец” в София. Снощи “Златните момичета” на Илиана Раева бяха №1 в многобоя, а днес триумфираха и на съчетанието с пет топки, оставяйки зад себе си тимовете на Италия и Беларус.БЛИЦ

Леко напрежение личеше в грациите ни при първото им изиграване, но въпреки това представиха без грешки композицията си, поставена по “Лунната соната”. Съдиите оцениха съчетанието с 27.850 точки, а публиката в “Арена Армеец” подкрепи подобаващо българските гимнастички.

Ансамбълът на България в състав Ренета Камберова, Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Елена Тодорова, Христиана Тодорова и Катрин Велкова успя да изпревари световните шампионки от Италия, които получиха оценка 27.750 точки.

От Световната купа в София отсъства единствено тимът на Русия.

Българските състезателки имат възможност да спечелят и трети медал от турнира. Надпреварата на съчетанията с ленти и обръчи ще стартира в 17:25 часа.

Ансамбълът на Франция, с треньор Адриана Дунавска, се нареди на шеста позиция на финала на пет топки, а съставът на Азербайджан, воден от Мариана Василева, зае последното осмо място