Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:

Черноморец и Литекс въртят 1:1 в Бургас, пише на първа страница вестник „7 дни спорт”. Черноморец и Литекс завършиха 1:1 в лют мач в Бургас и си направиха още по-тежка битката за място в Европа. Домакините започнаха силно, но изпуснаха няколко добри положения. В 30-ата минута Аатиф Шаешу откри резултата след хубав диагонален удар отляво. 10 минути по-късно Литекс успя да изравни, след като Марсело Никасио реализира отсъдена дузпа за нарушение срещу Георги Миланов.
След почивката Черноморец отново имаше повече шансове за гол, но Асис и Венци Христов направиха непростими пропуски. Литекс се опита да издебне съперника на контраатака, но Стоян Колев бе на висота. В крайна сметка двата отбора си разделиха по една точка,focus-sport.net
Челси взе купата с 2:1 срещу Ливърпул, добавя на водещата страница изданието. Челси би с 2:1 Ливърпул на “Уембли” и спечели Купата на Англия за четвърпи път в последните шест години и общо седми път в историята си. Бразилецът Рамирес откри резултата още в 11-ата минута, след като се измъкна зад защитата на Ливърпул. Безпощадният екзекутор Дидие Дрогба вкара 8-ия си гол в десетия си мач на “Уембли” и направи 2:0 седем минути след почивката. За Ливърпул надеждите върна Анди Карол в 64-ата мин, а 9 минути преди края червените поискаха от рефера Фил Дауд втори гол. Ударът на Карол с глава обаче бе избит от Петер Чех, без топката да мине голлинията с целия си обем.

Маниш дойде в Локо (Пд) , пише на първа страница вестник „Меридиан Мач”. Локо (Пд) се подсили с еврошампион преди дербито с Левски. Босът на „смърфовете” Коко Динев покани на „Лаута” португалеца Маниш, който спечели с екипа на Порто титлата в Шампионската лига през 2004 година.
Халфът е от вчера в Пловдив. Той гледа тренировката на „смърфовете”, а днес ще бъде на трибуните за мача с Левски, Маниш ми е приятел и ако Пловдив и Локомотив му харесат, може и да остане”, коментира Коко Динев.
В същото време сайтът footafrica365.fr разкри, че Левски иска алжирския нападател на Белуиздад Ислам Слимани. 23-годишният играч е определен като откритието на сезона.
Стойчо: На ЦСКА пречат, за другите – шпалир, добавя на водещата страница изданието. Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов остана верен на себе си и отново заостри вниманието върху организацията срещу „червените” на вчерашния си брифинг. „Пасиансът беше подреден, но моите играчи направиха така, че всички не да се объркат, а направо да се побъркат. Вземат се крайни решения срещу нас. На едни им правят шпалир, за да минат и да постигнат победи, а на нас ни пречат с всякакви средства”, заяви Младенов.

Ясен Петров залага на халфовете от ЦСКА, пише вестник „Тема спорт”. Тежък удар понесе Ясен Петров преди гостуването на “Ла-ута”. Пловдивския Джанини ще има големи проблеми по окомп-лектоването на състава за сблъсъка с Локо, тъй като след снощната тренировка стана ясно, че няма да може да използва Кристовао Рамос. Авторът на победния гол срещу ЦСКА не успя да се възстанови от контузията, която получи в дербито с армейците. Португалецът отпадна от групата. Очаква се той да бъде заменен на десния фланг на нападението от Христо Йовов. Бижутера е излекуван от травмата си. По левия пък ще действа Жуниор. Бразилецът ще замести наказания Тони Калво. Атаката на сините ще бъде водена от благоевградчанина Иван Цветков. Любопитното е, че това са единствените опции на Петров в нападение – Даниел Младенов също отпадна от 18-те, а Симеон Райков не е започвал като титуляр от миналата година. Зад Иван Цветков ще действа Владимир Гаджев. Той игра на същата позиция и във вечното дерби. Като двойка опорни халфове пък ще се подвизават Орлин Старокин и Даниел Димов. Те ще трябва да разбиват още в зародиш атаките на Локомотив. В защита мача със сигурност ще започнат Нуно Пин-то, Иво Иванов и Сюлейман Диамутен. Неизменният ти-
туляр на поста десен бек Дъстли Мулдер обаче е наказан. Ясен Петров ще трябва да избира измежду Стефан Станчев и Александър БашлиеВ. По-вероятно е обаче треньорът да се довери на БашлиеВ, тъй като Станчев се представи много слабо срещу Локомотив София (1:1).
Иначе 8 групата попаднаха младоците Радослав и Борислав Цонев, както и Антонио Вутов.