Европоходът на Берое стартира от Литва

2263Тази вечер от 19:00 часа Берое започва участието си в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Заралии завършиха на второ място в “А” група и заслужиха да представят страната ни в евротурнирите. През лятната пауза отборът на Петър Хубчев направи впечатляваща селекция и се подсили с футболисти, които ще засилят конкуренцията на всички постове. Литовският Атлантас не би трябвало да е сериозно препятствие за амбициите на Берое и “зелените” се готвят за победа още в първия мач, който ще се играе в Клайпеда.SPORTAL.BG

По всяка вероятност Хубчев ще заложи на Жуниор Мапуку и Георги Божилов в предни позиции, а Спас Делев и Неманя Милисавлевич ще атакуват по двата фланга. В центъра на защитата почти сигурно ще си партнират капитанът Иво Иванов и дошлият от ЦСКА Венцислав Василев. Още не е ясно кой измежду Илко Пиргов и Благой Макенджиев ще започне на вратата.

Наставникът на Атлантас Константин Сарсания призна, че българите са по-качественият отбор, но в същото време са преодолим съперник. Той няма да може да разчита на вратаря Едвинас Гертмонас, който подписа с френския Рен. По време на подготовката литовците показаха слабости в атака, но въпреки това ще излязат с двама нападатели.

Доскорошният футболист на Берое Валдемар Боровский прогнозира две победи за старозагорци срещу неговите сънародници. На стадиона в Клайпеда се очакват не повече от 2000 зрители, сред които и агитка от Стара Загора.

Вероятни състави:

АТЛАНТАС (4-4-2): Малинаускас; Ражюнас, Баравикас, Бенета, Жарскис; Жукаускас, Бартакус, Вежевичиус, Норвилас; Баранаускас, Максимов
Старши треньор: К. Сарсания
БЕРОЕ (4-4-2): Пиргов; В. Василев, И. Иванов, Зафиров, В. Пенев; Милисавлевич, Елиаш, Джоман, Делев; Мапуку, Божилов
Старши треньор: П. Хубчев

СЪДИЯ: В. Тораринсон (Исландия)
СТАДИОН: “Централен”, Клайпеда
НАЧАЛО: 19.00 часа