Херо: Настроението е минорно

Старши треньорът на Черноморец Димитър Димитров – Херо заяви след равенството 1:1 с Литекс в Бургас, че настроението в лагера на “акулите” не е особено приповдигнато.SPORTAL.BG

“Настроението в нашия отбор е минорно, защото губим две точки, които бяха жизнено необходими за изпълнението на целите ни. От това, което пропуснахме като положения, ние трябва да съжаляваме повече. Не искам да оценявамм сега съдийството, защото съм под емоции, но се видя, че имаше много тенденция. Ето ви чист пример – съдията ни спира голова атака, а трябва да даде авантаж. След това може да покаже и картон, но той не го прави – такива тънки неща. Давам ви още примери – Янев си повежда топката с ръка, не се маркира фаул, а атаката след това се развива и може да стане голово положение пред нашата врата. След това в една ситуация за фаул отзад на Занев не се показва жълт картон, като след това той получава такъв и вече можеше да му бъде втори. На Цветомир Цонков при първия фаул в мача му вдигат жълт картон, докато на техни играчи няколко пъти не показват”, коментира Херо.

“Но иначе мисля, че и двата отбора играха футбол, показаха доста прилични неща. Ние обаче си имаме нашите проблеми и те са основно в атака, където нямах никаква вариативност заради отсъствието на Боли и Преслав Йорданов. Венцислав Христов беше единствената ни опция и аз трябваше да го търпя – силен, слаб – няма друг. Наистина може би е време за промяна, но какво да се прави – за ситуацията в българския футбол сме виновни всички. Не съм се замислял за фигура, която да се заеме с ново управление, но така нещата не може повече да продължават”, добави Димитров.