Победа е единствената цел пред Литекс

2264

Литекс гостува на латвийския Йелгава в среща от първия квалификационен кръг на Лига Европа. “Оранжевите” са далеч по-стойностният отбор и ще се опитат да решат всичко в своя полза още преди реванша в Ловеч. Тимът няма да бъде воден от старши треньора Красимир Балъков, който е наказан от миналогодишното участие в евротурнирите. В отсъствието на Бала, насатвления на играчите ще дават неговите SPORTAL.BG помощници Добромир Митов и Йончо Арсов.

При заминаването за Латвия Балъков предупреди, че отборът не е максимално подготвен, защото е изиграл едва няколко контроли през лятото. В същото време сезонът в Латвия е в разгара си и Йелгава се намира в добър игрови ритъм. Легендарната “десетка” добави, че Литекс трябва да внимава с най-голямата сила на домакините – статичните положения.

Заради формалности по оформянето на документите им двама от футболистите на Литекс – Данило Асприля и Рафаел Перез, трябваше да минат през Варшава и от там да летят за Рига. Те посрещнаха съотборниците си направо в латвийската столица. С делегацията на ловчанлии пътува и Гриша Ганчев.

Литекс ще бъде без две от новите си попълнения – Диого Виана и Хенри Рохас, но друг чужденец, привлечен това лято – Арсенио Нунеш, ще е титуляр. Португалецът ще действа зад централния нападател Бьорн Йонсон. По двете крила почти сигурно ще играят Асприля и Милчо Ангелов.

Наставникът на Йелгава Виталийс Астафиевс е една от легендите на латвийския футбол. Той ще заложи на наситена халфова линия и само един нападател в лицето на Сушкинс.

Вероятни състави:

ЙЕЛГАВА (4-4-1-1): Икстенс; Губинс, Редко, Диало, Ошс; Богдашкинс, Латка, Ериба, Клушкинс; Сосранов, Сушкинс
Старши треньор: В. Астафиевс
ЛИТЕКС (4-2-3-1): Винисиус; С. Попов, Божиков, Р. Перез, И. Горанов; Малинов, Бумал; Асприля, Арсенио, М. Ангелов; Йонсон
Старши треньор: К. Балъков

СЪДИЯ: Т. Мартинш (Португалия)
СТАДИОН: Олимпийски Земгале”
НАЧАЛО: 19.00 часа