Добруджа без спортно-технически директор, Димчо Ненов има пълна свобода

2278След оставката на изпълнителния директор Светослав Петров Добруджа няма да има ръководител в чисто спортно-техническата част, научи радио „Добруджа”. Новият директор ще бъде досегашният счетоводител на клуба Галин Гинков, но той ще отговаря предимно за финансовите въпроси. Цялата спортно-техническа власт ще бъде в ръцете на старши-треньора Димчо Ненов. Той ще има свободата при избора на футболистите, за селекцията, но и отговорност за резултатите и представянето на тима.
Смятам, че така е най-добре – моята работа е да бъде подсигурен бюджетът на клуба и заплатите да се получават редовно, по спортната част отговорността ще бъде на Димчо Ненов. Той е не само с отлични треньорски, но и човешки качества и атмосферата в тима е много добра, призна Гинков.
Междувременно още един нов футболист ще премине пробен период в тима. През второто полувреме в контролата срещу третодивизонния Кариана /Ерден/ (3:1) в игра се появи  Александър Попов – полузащитник от Черно Море, на 19 години, с мачове за тима в „А” група.
Следващите проверки на Добруджа са както следва:
4 юли – с Поморие
8 юли – с Дунав Русе
11 юли – с Черноморец Балчик
15 юли – с Нефтохимик
На 18 юли преди контролата с Интер /Плачидол/ ще бъдат представени играчите, на които старши-треньорът Димчо Ненов ще разчита в първенството.