Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Гаске претрепа Григор на “Уимбълдън”, е водещият материал на “7 дни спорт”
Григор Димитров не успя да излезе от лошата си серия тази година и напусна “Уимбълдън” още в третия кръг. Българинът се предаде лесно след 3:6, 4:6, 4:6 на душманина си до момента Ришар Гаске (Фр), от когото вече има 5 загуби от 5 мача. Григор не показа и малко от класата си от миналата година, като сбърка почти всички важни топки. От време на време играта му имаше проблясъци, но хасковлията не се възползва нито от тях, нито от малкото си шансове за пробив, за да направи обрат. Така Димитров не успя да защити точките си, спечелени миналата година в турнира, и при обновяването на световната ранглиста ще изпадне до около 18-19-а позиция.
Ползват Препе за парламентьор с Кипчиу, разкрива още изданието
Новото попълнение на “Лудогорец” Андрей Препелица ще бъде използван като парламентьор от шефовете си, научи “7 дни спорт”. 29-годишният халф, който дойде със свободен трансфер от “Стяуа”, ще трябва да убеди своя бивш съотборник и приятел Александру Кипчиу да се присъедини към него в Разград. Двамата играха доста време заедно на “Генча” и в “Лудогорец” се надяват да успеят да ги съберат отново в състава си. Както е известно, разградчани предложиха 3 млн. евро за офанзивния играч, но на този етап “Стяуа” не иска да се разделя с него.
Белаид и Махмудов излизат срещу Волга, четем още във вестника
Централният бранител на “Левски” Аймен Белаид днес ще запише първи мач за тима през лятната пауза. Тунизиецът ще се появи на терена в контролата с руския “Волга”. Белаид пропусна първите две проверки заради травма в крака, с която пристигна в първия ден от подготовката. През повечето време Аймен се готвеше отделно от основната група на “сините”. От последните дни обаче той тренира наравно под инструкциите на Стойчо Стоев и се очаква днес да се появи на терена. Друг от контузените доскоро – Божидар Краев, също ще порита срещу “Волга”. Неофициален дебют с фланелката на “Левски” се очаква да направи Денис Махмудов. Македонецът пристигна при “сините” в началото на седмицата и също се готви наравно с новите си съотборници от Герена.

Георги Костадинов подписа за 2 години, пише на първа страница “Меридиан мач”
Спортният директор на “сините” Георги Иванов е успял да постигне договорка с халфа Георги Костадинов. Бившият футболист на Берое и Лудогорец изчакваше в последните няколко седмици за оферта от чужбина. Най-сериозен интерес към него имаше от Лех Познан, но в крайна сметка не е успял да се разбере с шампиона на Полша. Така Костадинов в крайна сметка склони на предложението, което са му отправили “сините”. Талантът подписа 2-годишен договор с Левски в офиса на клуба на ул. „Тодорини кукли” 47 и позира с екипа на 26-кратните шампиони на България.
Янев се дърпа за любимец на новия шеф, четем още във вестника
Треньорът на ЦСКА Христо Янев засега не дава и дума да се чуе за привличането на Антон Карачанаков, научи „Меридиан Мач”. Крилото минава за един от любимците на новия шеф Гриша Ганчев. Скандалният бизнесмен на няколко пъти се провали в опитите си да го привлече в Литекс. Карата е свободен агент и е готов веднага да почне с „армейците”. Не ясно защо обаче Христо Янев се дърпа за трансфера на Карачанаков. Крило изкара няколко месеца в руския Балтика, но вече е свободен агент. Евентуалното негово привличане в ЦСКА би могло да донесе и бъдещ приход за клуба. Ако Антон Карачанаков успее да си върне добрата форма, може отново да събуди интереса на клубове от Европа. За „червените” Карата изнесе редица добри мачове и се превърна в любимец на феновете. Когато „червените” бяха в криза през 2012 година, юношата на Пирин бе един от малкото футболисти, който остана лоялен. Сега, в най-трудния момент в историята на ЦСКА, Карачанаков отново е готов да помогне. Към него има и други оферти от родни клубове, но той ще изчака последни действия от шефовете на „армейците”.
Бекали обяви война на Лудогорец, е друго заглавие на “Меридиан мач”
Босът на Стяуа Джиджи Бекали обяви война на Лудогорец заради факта, че българският първенец привлече доскорошния му капитан Андрей Препелица, както и се опита да измъкне нападателя му Александру Кипчиу. Скандалният шеф обаче категорично отказа да пусне последния в Разград, а като контраудар вече преговаря с Юнес Хамза, за когото sport.ro написа, че е с двата крака в Стяуа.
Бекали мечтае за реванш срещу Лудогорец в плейофите на Шампионската лига. Неговият отбор се изправя във втория квалификационен кръг срещу шампиона на Словакия Тренчин, докато „орлите” ще играят срещу първенеца на Молдова Милсами. Голямата болка на Джиджи Бекали е, че досега губи битките с Лудогорец и на терена, и извън него. Освен че отпадна болезнено от разградчани след изпълнение на дузпи преди година, той загуби и задочния двубой за подписа на Юнес Хамза. Затова сега румънецът е готов на всичко да докара тунизийския таран на „Генча”, като именно бившият голмайстор на Петролул трябва да вдъхнови Стяуа за така мечтания от Бекали сладък реванш срещу Лудогорец.

Ганчев е много пред останалите, е водещият материал на “Тема Спорт”
Треньорът на ЦСКА Христо Янев заяви, че Гриша Ганчев е най-добрият ръководител, при когото е работил. „Като политика, отношение и организация ръководството на Ганчев е на светлинни години пред всички останали. Има си ясни цел и правила. Това ми дава самочувствие в работата, която ще върша занапред”, каза Янев пред bTV. „Говорим с някои футболисти, но ги чакаме да вземат решение къде ще играят. Ще разчитаме само на българи”, добави треньорът.
Вчера към заниманията на ЦСКА в Тетевен се присъедини и 17-годишният юноша на клуба Павел Головодов, който е ляво крило.
Общо събрание в края на август, четем още във вестника
Левски ще проведе Общо събрание в края на месец август, разбра “Тема Спорт”. На него трябва официално да се осъществи смяната на собствеността. След това предстои да бъдат избрани нови Надзорен и Управителен съвет, може да има промени и по Устава.
Поради тази причина през следващата седмица от тръст “Синя България” (в момента организацията, както и Националният клуб на привържениците е част от УС като юридическо лице) предвиждат да се срещнат поотделно с всеки от новите босове на клуба – Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Запалянковците ще държат да научат какви са бъдещите планове на шефовете, каква ще е структурата на клуба. Те ще настояват и да запазят местата си в управителния орган, за да гарантират прозрачност при взимането на важни решения. Оттам твърдят, че ще искат да са в УС, докато клубът стане стабилен и започне да функционира като добре смазана машина.
Именно по настояване на организираните привърженици бе организиран и търг за изграждането на нова пропускателна система на стадион “Георги Аспарухов”. Така клубът за първи път от доста години организира тръжна процедура, а не подписа директно договор с дадена фирма.
Препелица ще взима луди пари в Лудогорец, разкрива още изданието
Полузащитникът Андрей Препелица ще се превърне в един от най-скъпоплатените футболисти на Лудогорец. 29-годишният национал на Румъния ще получава по 800 хиляди лева на сезон в Разград, твърдят медиите в родината му. Това означава, че за целия срок от договора си той ще получи колосалното за българските стандарти възнаграждение от 1,6 милиона лева. В него обаче не влизат бонусите, които може да си спечели футболистът при влизане в групите на Шампионската лига, Лига Европа, както и спечелването на трофеи.
Отделно от това Препелица вероятно е получил превод при подписването, тъй като пристига като свободен агент, след като контрактът му със Стяуа изтече. За сравнение, досега бившият капитан на стелистите е получавал възнаграждение от 180 хиляди евро на сезон. С неговото привличане Лудогорец вече разполага с четирима дефанзивни полузащитници за две позиции. Това са освен Препелица Светослав Дяков, Лукас Саша и Абел Анисе. Все още договор с клуба има и Христо Златински. Очаква се обаче той да бъде прекратен в най-скоро време.