Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Левски иска трикратен шампион с Олимпиакос, пише на първа страница “7 дни спорт”
Селекцията на “Левски” търпи развитие в последните дни и “сините” все още работят по намирането на класен централен защитник. “7 дни спорт” разбра, че Стойчо Стоев и Георги Иванов са харесали 26-годишния Анастасиос Папазоглу, който за последно игра в гръцкия “Шкода” (Ксанти). Папазоглу е футболистът, който е най-силно желан от спортно-техническото ръководство на Герена, но трансферът му може да си остане само в сферата на желанията. Причината е, че бранителят иска заплата, която надвишава тавана на възнаграждения на Герена, който е 6 хиляди евро. 26-годишният бранител е трикратен шампион на Гърция с хегемона “Олимпиакос”. А освен това има и мачове в Шампионска лига с фланелката на кипърския АПОЕЛ (Никозия).
Хамза заплашен от дисциплинарно уволнение, четем още във вестника
Нападателят на “Лудогорец” Юнес Хамза може да преустанови престоя си в Разград по доста неприятен начин, научи “7 дни спорт”. Тунизиецът беше оставен в България, след като се оказа ненужен и не замина за лагера на тима си в Австрия. Според договора си Хамза трябва да стои в Разград, където да провежда индивидуални тренировки, или да се готви с втория тим на шампионите, който е на лагер в Смолян. По информация на “7 дни спорт” обаче Хамза не е в Разград, а е в Букурещ, където живее съпругата му. Той не се явява на тренировки и поради тази причина може да бъде уволнен от отбора. Хамза е заплашен да бъде освободен дисциплинарно, ако дълго време не се явява на работа. Засега обаче не е ясно дали шампионите са му осигурили треньор с про лиценз, лекар и масажист, каквото е изискването. Както е известно, няколко клуба от чужбина имат интерес към Юнес Хамза. Медиите в Румъния постоянно го свързват с шампиона “Стяуа”, а наскоро се появиха слухове и за “Астана”, който е воден от българския треньор Станимир Стоилов.
В ЦСКА “вързаха” играчите до зимата, разкрива още изданието
Всички футболисти на ЦСКА, които в момента тренират с отбора, ще са част от “червените” поне до зимата, научи “7 дни спорт”. Въпреки че армейците започват сезона в аматьорския футбол, където няма нито един играч с професионален договор, няма да бъде пречка за бягства. За разлика от професионалния футбол при аматьорите не е толкова важен трансферният прозорец, а самите споразумения между играч и отбор. На практика, ако един футболист играе в първата среща за тима си през сезона, той не може да премине в друг, поне до зимата. Така на “Българска армия” ще успеят да запазят състава през първата половина от кампанията. Както е известно, там в момента разполагат с доста опитни и класни футболисти от “А” група като Бранеков, Иво Иванов, Борис Галчев и т.н. По информация на “7 дни спорт” голяма част от по-опитните в Борисовата градина са взели пари на ръка, за да се обвържат с “червените”. В техните споразумения фигурират и клаузи, като за евентуално пускане играчът трябва да върне сумата в още по-голям размер. Преди няколко дни един футболист на ЦСКА е бил неприятно изненадан, след като е получил предложение от друг клуб извън България, но вече е нямало как да премине там.

ЦСКА прибра Хазуров от Израел, е водещият материал на “Меридиан мач”
ЦСКА направи поредния си трансфер това лято, като взе Костадин Хазуров. Нападателят за последно бе играл в израелския Макаби Петах Тиква. Интересно е, че Хазуров вече е играл на „Армията” точно преди 10 години, когато беше съотборник с настоящия треньор Христо Янев. След това той мина през Литекс, Миньор (Пк), израелския Бней Сахнин и белгийския Лиерс.
Боримиров готви оставка заради съкращенията в ДЮШ, пише още във вестника
Шефът на ДЮШ в Левски Даниел Боримиров може да си тръгне от “Герена”, научи “Меридиан Мач”. Борето е недоволен от голямото намаление на бюджета за “сини” таланти. Както вече ви информирахме, съкращенията ще засегнат и треньорите. Част от скаутите вече са махнати, а на всички останали са предложени намалени финансови условия, при които да продължат да работят с младите таланти на Левски. Както стана ясно, заради тези промени част от легендите на клуба, които изпълняваха различни роли в ДЮШ, сред които Кирил Ивков и Георги Цветков, си стегнаха вече багажа. Даниел Боримиров е недоволен от всичко това и обмисля подаването на оставка. Той пое школата миналата година, след като бе поканен от Георги Иванов. Отборите от ДЮШ демонстрираха добри резултати през миналата година, а освен това основно ремонтиран бе изкуственият терен до общежитието на „Герена”. Това стана с дейната помощ именно на Боримиров. Атестат за добрата работа в школата е и фактът, че в момента има безпрецедентно за последните години количество юноши в първия тим, което, разбира се, е продиктувано и от бавещата се селекция.
Предлагат Старокин и на Локомотив (Пд), четем още в “Меридиан мач”
Мениджъри са предложили Орлин Старокин на Локо (Пд), научи „Меридиан Мач”. Уловката е, че халфът може да играе на „Лаута” само ако не си намери отбор в чужбина. Припомняме, че Орлин Старокин води разговори и с Ботев (Пд). Самият футболист призна за тях, но отново с уточнението, че на първо място за него е трансфер зад граница. Локо (Пд) търси спешно вътрешен халф, защото към днешна дата няма класа в тази зона. „Смърфовете” разполагат там с ветерана Ванчо Траянов, младока Георги Вълчев и Боне, който досега игра във Верея.

Нов кошмар за Аржентина, пише на първа страница “Тема Спорт”
Аржентина преживя нов кошмар година след финала на мондиала – загуби с 1:4 след дузпи от домакина Чили в битката за титлата на Копа Америка. Меси разочарова и даде повод на мадридските медии да го нарекат страхливец и неудачник, а в Аржентина го обявиха за големия длъжник. Бълхата все пак бе избран за най-добър на Копа Америка, но от срам отказа приза. В идеалния отбор попаднаха трима гаучоси – Меси, Отаменди и Масчерано, и петима от Чили – Браво, Диас, Варгас, Видал и Медел. От 1993 г. Аржентина вече има 6 поредни загубени финала в различните турнири.
Чакат развитие около Романов и Марин днес, е друго заглавие на вестника
ЦСКА може да продължи активно селекцията си още днес. Армейците чакат отговор от крилото Владислав Романов, а не е изключено да привлекат и Лазар Марин от Ботев. Романов има няколко опции – от една страна са червените, от друга канарчетата също имат предложение към него. Отделно и чуждестранни отбори са отправили предложения към офанзивния футболист. Очаква се Романов да даде отговор днес или най-късно утре. Левият бек Лазар Марин също е желан от ЦСКА, но той има договор с Ботев и ще трябва да се постигне споразумение за правата му. Освен Марин армейците искат и още един от младите и перспективни футболисти на пловдивчани. ЦСКА със сигурност ще привлече и централен защитник в близките няколко дни.
Треньорът на Шалке 04 изумен от Кайсара, разкрива “Тема Спорт”
Спортно-техническото ръководството на Шалке 04 е впечатлено от резултатите на бившия играч на Лудогорец Жуниор Кайсара от физическите тестове. Треньорът Андре Брайтенрайтер заяви, че бразилецът вече е напълно готов за Бундеслигата. “Бях впечатлен от резултатите му. Не съм виждал по-добри показатели от неговите. В общи линии, той вече е достатъчно готов за старта на сезона. Сигурен съм, че той има качествата да се превърне в страхотно попълнение за нас по крилото. Неговата динамика ще ни позволи да създаваме голямо напрежение по фланга”, обясни назначеният наскоро специалист. Самият Кайсара говори повече за играта си. “Моята сила е да подкрепям атаката възможно най-добре. Често опитвам да играя в противниковата половина. Когато първо дойдох в Европа, работих много в тактическия план на играта и подобрих дефанзивните си качества. Ако не можех да играя в защита, може би нямаше да мога да премина в отбор като Шалке”, каза бразилецът, за когото Лудогорец ще получи над 5 милиона евро от немците.