Една легенда се сбогува със сълзи на очи

2351Легендата на Реал (Мадрид) Икер Касияс се сбогува официално с тима, в който изкара 25 години. Днес вратарят си взе довиждане с феновете и клуба с емоционална пресконференция, на която не успя да сдържи сълзите си. Стражът извади лист, на който бе написал какво иска да каже. БЛИЦ

„Сега ще видите много сълзи. Прочетох го за 30 секунди, но ще ми отнеме цял час, за да го кажа и на вас”, започна с усмивка Касияс.

“Дойдох на този велик стадион днес, за да се сбогува с всички вас и да благодаря на всички, най-вече на феновете. От събота аз вече не съм играч на Реал (Мадрид), сега ще играя в Порто. Този клуб показа, че ме иска и ще направя всичко възможно да не ги разочаровам и да спечеля възможно най-много трофеи”, започна Касияс.

“В този велик клуб съм още от дете. Изглежда сякаш беше вчера, когато дойдох за първи път. През това време се смях, плаках… Крещях от радост и от мъка. Реал (Мадрид) не просто ме научи как да бъда спортист, а ме научи как да бъда човек. Благодаря на всички треньори, с които работих. Те са дали всичко за моето развитие, и са ме подкрепяли. Благодаря на моите родители и цялото ми семейство. Всеки ден от тези 25 години всички ме подкрепяха. Благодаря на феновете, които бяха до нас във всички моменти – когато вдигахме трофеи и когато губехме”, продължи клубната икона.

„Благодаря, че ми подавахте ръка, когато бях паднал и имах нужда от подкрепа. Не искам да бъда запомнен като добър или лош вратар, искам просто да ме помните като добър човек, който е направил и грешки. Хиляди благодарности на всички. Където и да отида, аз винаги ще крещя „Хала Мадрид”. Сигурен съм, че един ден отново ще се видим. Не искам да казвам сбогом, а само довиждане. Надявам се скоро пак да се видим. Благодаря ви!”, завърши със сълзи на очи Касияс. Препълнената с журналисти зала избухна в аплодисменти.

Икер Касияс си тръгна от Реал (Мадрид) като легенда. Той записа 16 сезона за първия отбор и 725 мача на вратата на испанския клуб. През тези години капитанът спечели три пъти Шампионската лига, пет пъти титлата в Испания, два пъти Купата на Краля, веднъж Междуконтиненталната купа, два пъти Суперкупата на Европа, веднъж Световната клубна титла и четири пъти Суперкупата на Испания.

ГАЛЕРИЯ