Започва новият полет на “орлите” към европейските висини

2359

С всяка изминала година Лудогорец прибавя нови успехи във визитката си и след като вече опита от вкуса на големия футбол с марка “Шампионска лига”, клубът от Разград ще се постарае отново да попадне в елитната компания. “Орлите” започват участието си в турнира от втория квалификационен кръг, а първият им съперник е наглед непретенциозният Милсами. Молдовците не могат да се похвалят нито с име в Европа, нито с някакви известни футболисти, но със сигурност са костелив орех и не бива да бъдат подценявани. Справка – случилото се с Литекс само преди седмица срещу също толкова непознатия латвийски Йелгава.SPOTTALBG

През лятото Лудогорец се раздели със старши треньора Георги Дерменджиев и на неговото място дойде амбициозният португалец Бруно Рибейро. В контролите отборът игра на приливи и отливи и сякаш още се опитва да “преболедува” напускането на ключови фигури като Жуниор Кайсара, Фабио Ешпиньо, Александър Барт и Роман Безяк. Вместо тях в Разград дойдоха няколко нови чужденци, които тепърва ще трябва да убеждават в качествата си.

Очаква се днес Рибейро да гласува доверие на две от летните покупки – бившият халф на ЦСКА Лукас Саша, който ще играе до капитана Светослав Дяков, и крилото Джоди Лукоки. Атаката ще се води от Жуниор Кишада, по десния фланг ще напада Вирджил Мисиджан, а мястото на наказания Марселиньо ще заеме Вандерсон. Доскорошният футболист на Стяуа Андрей Препелица още не е в оптимална форма след претърпяна контузия и ще остане на пейката, както и бразилският защитник Сисиньо.

Гостите ще действат само с един чист нападател в лицето на Ромео Сурду, който също е минал през Стяуа. Наставникът на Милсами Юрий Осипенко призна, че отборът му е аутсайдер в двубоя, но има идея как да се противопостави успешно на българския първенец.

Вероятни състави:
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): В. Стоянов; Й. Минев, Моци, А. Александров, Ангуло; Дяков, Саша; Лукоки, Вандерсон, Мисиджан; Кишада
Старши треньор: Б. Рибейро
МИЛСАМИ (4-2-3-1): Негай; Рачу, Рхайли, Шедрак, Ерхан; Болохан, Койокари; Белак, Суворов, Гети; Сурду
Старши треньор: Ю. Осипенко

СЪДИЯ: Анти Мунука (Финландия)
СТАДИОН: “Лудогорец Арена”
НАЧАЛО: 20:45 часа