Настървеният Берое вдигна мерника на Брьондби

2375Отборът на Берое е гладен за нови успехи в Лига Европа. Старозагорци до момента са единственият български клуб, който се представя на ниво в евротурнирите, като записа две победи над Атлантас в първите си два мача. Това даде самочувствие на тима, че може да постигне още. На пътя му обаче е далеч по-неприятно препятствие в лицето на датчаните от Брьондби и сега ще си проличи колко реалистични са амбициите на “зелените”.SPORTAL.BG

В тима на Брьондби личат две доста сериозни имена в лицето на Даниел Агер и Йохан Елмандер. За щастие на староагорци, бранителят е контузен и ще пропусне днешния мач. Елмандер обаче е на линия и ще тормози отбраната на домакините с опасните си включвания от втора позиция.

Беройци пък имат един голям коз в ръкава си и това е тяхната публика. Цяла Стара Загора тръпне в очакване на този сблъсък и се очаква стадионът да е пълен до краен предел. Подкрепата от трибуните може да бъде ключов фактор и да вдъхнови играчите в зелено да покажат най-доброто на което са способни и да изтръгнат положителен резултат преди реванша.

Треньорът на домакините Петър Хубчев също е подготвил някои тактически хитрости за съперника. Очаква се той направи и поне една промяна в състава си, като бразилецът Том ще стартира в халфовата линия вместо Игор Джоман. Освен него, на вратата ще бъде Благой Макенджиев, а пред него ще действат Зехиров, Василев, Иванов и Пенев. Опорен халф ще бъде Елиаш, а в атакуващ план ще действат Милисавлевич, Божилов и Спас Делев. На върха на атаката пък ще започне Мапуку.

В същото време наставникът на Брьондби Томас Франк се очаква да заложи на Храдецки на вратата и Да Силва, Йорнсков, Думич и Ларсон в отбрана. В средата на терена ще оперират Шиманоски, Фири и Холст, а зад нападателя ще действат Елмандер и Хюлсагер. На върха на атаката пък ще започне Пуки.