Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

Преглед на водещите новини в спортния печат:

Сега ще се види кой е най-гледан

Три телевизии искат мачовете на ЦСКА във “В” група, пише на първа страница вестник “7 дни спорт“.

Националните bTV и Nova се борят за мачовете на “червените” в третото ниво на българския футбол. То такава борба няма и за правата на “А” група в последните години. Сега да не се окаже, че мачовете от “В” група ще бъдат по-гледани от тези в елита. Това означава, че има сериозен интерес към аматьорския футбол, и това е добре.

Засега обаче е рано да се каже към какво е интересът. Дали към блестящата игра на “червените”, които едва бият “Оборище” с 1:0, или към окончателното погребване на клуба.

Заради бутане на съдия “Левски” без треньор срещу „Литекс”

Дисциплинарката решава днес за Стойчо, Люпко Петрович също наказан.

“Левски” може да посрещне “Литекс” в събота без треньора си Стойчо Стоев. Наставникът на “сините” е заплашен от наказание заради гаменска постъпка в двубоя срещу “Ботев” (Пд) 1:1. В 82-рата минута, изнервен от действията на главния рефер Николай Йорданов, Стойчо налетя на четвъртия съдия Ивайло Марков и го бутна. Причината за реакцията на старшията бе удар с лакът на Даниел Златков, с който разби носа на Боби Цонев, но бе пропуснат от съдийската бригада. Инцидентът е описан в доклада на делегата на срещата, а Дисципът ще се събере днес, за да каже тежката си дума.

Така и “Левски”, и “Литекс” може да са без треньорите си по време на съботния сблъсък. Ловчанлии със сигурност ще са без Люпко Петрович, който бе изгонен по време на мача с “Лудогорец”.

Над половин милион туристи на ски в Банско

Зимният курорт №1 у нас Банско отчете, че над 580 000 туристи са посетили ски зоната през изминалия зимен сезон. За да се оптимизират условията и да се привлекат още повече скиори у нас, е необходима нова регулация на парк “Пирин”. Ог вчера стартира последното Обществено обсъждане на плана за развитие, който е подкрепен от правителството и държавата и цели промяна на стратегията в развитието на туризма.

 

Атакуват Лудогорец с коли и влакове

Треньорът на молдовците се заяде с Марселиньо, пише на първа страница вестник “Меридиан мач“.

Шефът на Милсами – Илан Шор, е обещал по един чисто нов автомобил, ако тимът завърши подвига и отстрани Лудогорец във втория кръг на Шампионската лига. Нетрадиционната премия е безпрецедентно висока за молдовския футбол, като дори Шериф не е бил по-богато възнаграден за влизането в групите. Футболистите на Милсами са сериозно глезени от Шор, след като преди два месеца спечелиха първата титла в историята си. Тогава те са получили огромни бонуси, като се говори за по 10 000 долара на човек. 28-годишният богаташ пристигна в Разград с личния си самолет час преди реванша. Той водеше със себе си делегация от около 20 човека. Треньорът на молдовците Юрие Остипенко не показа особено уважение, нито към колегата си от Разград, нито към звездата на тима Марселиньо.„Марселиньо да не е влак, за да трябва да го спираме. Той има два крака, две ръце и една глава, колкото имат и нашите футболисти”, така Остипенко отговори на въпрос как смята да спре звездата на Лудогорец, който не участва в първия двубой. „Чух изказванията на Бруно Рибейро, че неговият отбор трябва да победи минимум с 2:0. Ще ги оставя без коментар. Може да говори, каквото си поиска. Аз също мога да кажа, че трябва да победим. Със сигурност нашата победа в Разград не беше случайна”, заяви още наставникът на молдовците.

Съперникът на победителя с географско откритие

Евентуалният съперник на Лудогорец в третия предварителен кръг на Шампионската лига Скендербег направи истинско географско откритие, което едва не доведе до отлагане на днешния реванш с Крузейдърс. Ръководителите на тима, в който играе национала Венцислав Христов, са направили уникален гаф, след като са подали молби за визи за Ейре, а не за Северна Ирландия, откъдето е техният съперник. За „тънката” разлика между двете държави те са разбрали едва на заминаване, което е наложило да използват прикачването си в Париж, за да вземат правилните документи. „Разбрахме за проблема им в последния момент, но имаме потвърждение, че те ще пристигнат в Белфаст. При всички положения срещата ще се състои”, заяви говорителя на Крузейдърс Майкъл Лонг, който вчера посрещна албанския шампион, спечелил с “:1 първия мач в Корча. Според информация от албанските медии административният гаф е вкарал ръководителите на Скендербег в допълнителни разходи в размер на 25 000 евро.

Голяма жега и калпав терен плашат “орлите”

Две са основните притеснения в щаба на Лудогорец преди днешния реванш с Милсами. Едното е свързано с горещото време, а другото -с калпавия терен на стадион „Комплексул Спортив Районал”, т.е. Районен спортен комплекс. Очаква се утре в часа на мача температурата на въздуха да е около 30 градуса. Отделно от това теренът на стадиона на Милсами е доста твърд, което допълнително ще попречи на по-техничната игра на „орлите”. По принцип треньорът на Лудогорец Бруно Рибейро възнамерява да заложи в титу-лярния състав на трима нови играчи -Сисиньо, Лукоки и Препелица. Но фактът, че те не са в отлична форма, а и теренът е доста тежък, то не е изключено португалецът да заложи на доказаните биткаджии. Реално обаче очакванията на Рибейро и щаба му бяха, че теренът ще е в много по-ужасно състояние. Най-добрата нови» за специалиста завръщането на звездата Марсели-ньо, който бе наказан за първия двубой. Срещата в Молдова не предизвика почти никакъв интерес, „орлите’ не бяха посрещнати от нито един репортер, а местните вестници отделят много малко внимание на двубоя.

 

Пак Лудогорец пак луди емоции

Шампионите правят поне три промени в състава си от последния мач, пише на първа страница вестник “Тема спорт“.

Няколко милиона евро могат ли да се изпарят за 90 минути? Ако не знаете отговора на този въпрос, а и ви тресе любопитство, тази вечер гледайте мача реванш от предварителните кръгове на Шампионската лига между Милсами и Лудогорец. Това, което е сигурно, е, че в Разград разчитат доста на тези потенциални приходи от 3-4 милиона евро и ако някой се опитва да ви убеди в обратното, просто не му вярвайте. Няма такъв клуб, чиито собственици да махнат лековато с ръка и да се направят, че все едно ги е ухапала муха. Не си представяме, че в Лудогорец ще кажат “Продължаваме напред”, ако ги сполети нещастието да отпаднат от шампиона на Молдова. Каквото и да се случи тази вечер, от утре в Разград трябва сериозно да си отговорят на някои чисто икономически въпроси като примерно има ли смисъл в първенство като българското да се поддържа имидж на бутиков отбор, който може да си позволи всичко и който се държи така, сякаш за него има написани други правила. Лудогорец трябва да претърпи промяна в поведението както спрямо себе си, така и спрямо останалите. И къде точно я бъркат в ръководството, щом при такива харчове допускат всяко лято да има сътресения и треньорски смени. Не е редно да се пъчиш колко ти е ясна тази материя и как все взимаш правилните решения, пък винаги оцеляваш на косъм в пресявките на европейските турнири. Ако Лудогорец се развиваше правилно и надграждаше бавно, нямаше все да трепери и да чака чудото. Чудо един път, чудо два пъти, но в един момент и Кирил Домусчиев ще се види в чудо. Може да не е тази вечер, може да е след месец, но в един момент и неговите сметки ще излязат без кръчмар. В Молдова очакванията са по-класният, по-опитният и по-скъп отбор да спечели и да продължи напред, но като че ли в Лудогорец сами не си вярват, че някога ще се върнат на нивото от миналия сезон.

Лудогорец ще излезе в Молдова с поне три промени в стартовата единайсеторка спрямо гостуването на Литекс (0:2). Треньорът Бруно Рибейро смята да остави на пейката най-слабия в Ловеч Браян Ангуло, както и разочаровалите Препелица и Чунчуков. На тяхно място ще се появят трима бразилци – Сисиньо, Саша и Кишада. Първият ще заеме позицията като десен бек. Това ще е и негова първа поява като титуляр за зелените в официален мач. Досега той е стартирал единствено в контролата със Спарта Прага (0:1) в Австрия. Включването му ще доведе до вътрешно разместване и Минев ще премине отляво на отбраната. Останалите в защита ще са Моци и Александър Александров. Пред тях ще са Дяков и Саша, който не бе особено убедителен в първия мач с Милсами (0:1). Тогава обаче бившият играч на ЦСКА бе ползван от Рибейро като атакуващ полузащитник заради наказанието на Марселиньо.

В предни позиции очаквано неориентираният в Ловеч Чунчуков ще отстъпи мястото си на Кишада. Има малка вероятност Рибейро да извади от състава и Джоди Лукоки, който също не бе на ниво. Ако това се случи, на десния фланг на атаката ще се появи Михаил Александров. Извън сметките на специалиста за реванша останаха левият бек Витиня и Александър Василев. Двамата въобще не се качиха в самолета за Молдова. Треньорът на Милсами Юрий Осипенко пък ще бъде принуден да направи рокада в предни позиции заради контузията на капитана Ромео Сурду. Както е известно, румънският таран получи проблем в дясното рамо в първия мач, който ще го извади от терена за около месец. Затова Осипенко ще трябва да заложи на върха на атаката на Буд, който е единственият здрав нападател на тима. В лазарета на молдовския шампион е още и левият бек Геци. Останалите десет ще бъдат същите, които стартираха и на “Лудогорец Арена” преди седмица. И така, пригответе се за нова порция висок адреналин. Пак играе Лудогорец, пак ножът е опрял до кокала, пак ни чакат луди емоции.

Днес е денят Х за Лудогорец

Лудогорец е изправен до стената преди реванша днес в Молдова. Разградчани излизат за задължителна победа срещу Милсами, след като паднаха на свой терен с 0:1. Ако Лудогорец не успее да елиминира този съперник, това не само ще е огромна излагация, но и финансов удар за клуба, който направи селекция от скъпо платени играчи. Наставникът на Милсами Юрий Осипенко демонстрира самочувствие преди двубоя. Той заяви, че победата на неговия тим с 1:0 6 Разград в първия мач не е случайна. “Марселиньо не е влак, за да трябва да го спираме. Той има два крака, две ръце и една глава, колкото имат и нашите футболисти. Чух изказванията на Бруно Рибейро, че неговият отбор трябва да победи минимум с 2:0. Ще ги оставя без коментар. Може да говори, каквото си поиска. Аз също мога да кажа, че трябва да победим, но няма да правя гръмки изказвания. Със сигурност нашата победа в Разград не беше случайна”, заяви Осипенко. Мачът ще бъде предаван пряко по Диема Спорт.

Юрий Осипенко: Марселиньо не е влак, за да го спираме

Наставникът на Милсами Юрий Осипенко демонстрира самочувствие преди втория двубой с Лудогорец. Той заяви, че победата на неговия тим с 1:0 в Разград 6 първия мач не е случайна, но все пак отчете, че българите остават фаворит. “Марселиньо не е влак, за да трябва да го спираме. Той има два крака, две ръце и една глава, колкото имат и нашите футболисти. Чух изказванията на Бруно Рибейро, че неговият отбор трябва да победи минимум с 2:0. Ще ги оставя без коментар. Може да говори, каквото си поиска. Аз също мога да кажа, че трябва да победим, но няма да правя гръмки изказвания. Със сигурност нашата победа в Разград не беше случайна. За отбори от класата на Лудогорец загуба от нас и после от Литекс може да говори за проблеми с мотивацията и психологията. Подобни мачове могат да ядосат съперника”, заяви Осипенко на официалната пресконференция преди днешния двубой. Треньорът на молдовския шампион коментира и жребия, който отреди победителят от този мач да играе срещу Шкендербеу: “Трябва да кажа, че този жребий не е подарък нито за нас, нито за Лудогорец. Който и да продължи, няма да му бъде лесно срещу албанците”