Време е Лудогорец да се събуди от лятната дрямка

2408Тази вечер Лудогорец трябва да изиграе реванша срещу Милсами от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Странно или не, но това май ще се окаже най-важният мач за сезона за разградчани. “Орлите” проспаха първата среща на свой терен и допуснаха загуба с 0:1, което сериозно застрашава тима да приключи набързо участието си в Европа – нещо което никак няма да се понрави на президента Кирил Домусчиев. Босът се надяваше отбора да продължи развитието си от миналия сезон и да покаже още по-добри игри. За момента обаче нещата не се развиват по план и разградчани записаха две загуби в първите си два официални мача. И докато поражението от Литекс (0:2) в “А” група не е особено фатално и изгубените точки могат да се наваксат, то загубата от Милсами поставя “зелените” в доста трудно положение. Играчите нямат избор и трябва шоково да се пробудят и да покажат на какво са способни наистина. Победа и продължаване напред е задачата поставена пред тях тази вечер. Всичко друго ще бъдо прието като грандиозен провал.SPORTAL.BG

Представянето на Лудогорец в Европа като гост до момента обаче не е особено обнадеждаващо. Отборът има само една победа далеч от дома и тя бе постигната срещу Партизан (1:0) през сезон 2013/14. Също така рядко се случва “зелените” да вкарат повече от един гол на чужд терен. Това се е случвало в два мача до момента – срещу Динамо (Загреб) (2:3) през 2012/13 година и срещу Партизан (2:2) през 2014/15 година.

Въпреки това разградчани, поне на хартия, си остават по-класният отбор и имат своите шансове. Всички треньори и играчи на тима демонстрираха увереност, че могат да стигнат до успеха в Молдова. Остава да видим дали ще могат да претворят думите си в действия.

Треньорът на българския шампион Бруно Рибейро има една въпросителна около състава си и тя е свързана с левия бек Йордан Минев, който получи лека травма в мача с Литекс. Ако той не може да играе, мястото му най-вероятно ще заеме Брайън Ангуло. Георги Терзиев също остава извън сметките на наставника, като така отново централна двойка защитници ще бъдат Александър Александров и Козмин Моци. Отдясно пък ще действа Сисиньо, а на вратата отново ще бъде Владислав Стоянов. Двойката централни халфове се очаква да са Лукас Саша и Светослав Дяков. Върджил Мисиджан и Джоди Лукоки пък най-вероятно ще действат по двата фланга. Марселиньо този път е налице и ще гради играта на тима, а атаката ще води Жуниор Кишада.

В същото време треньорът на Милсами Юрие Осипенко не може да разчита на Ромео Сурду и Корнел Геци. В тяхно отсъствие той се очаква да заложи на Мицу на вратата и Ерхан, Раили, Шердак и Расулов в защита. Белах и Кожохари ще са двойката дефанзивни полузащитници, а пред тях ще действат Патраш, Андроник и Антонюх. На върха на атаката пък ще действа Буд.

Шампионска лига, 2 предварителен кръг, реванш:

МИЛСАМИ – ЛУДОГОРЕЦ (в първия мач 1:0)

Вероятни състави:

МИЛСАМИ: Мицу Расулов, Шедрак, Раили, Ерхан, Кожохаров, Белак, Андроник, Патриш, Антонюх, Буд

ЛУДОГОРЕЦ: В. Стоянов, Сисиньо, А. Александров, Моци, Й. Минев, Саша, Дяков, Лукоки, Марселиньо, Мисиджан, Кишада

Стадион: “Дистрик Спорт Комплекс Орхей”, Кишинев
Съдия: Свен-Ерик Едвартсен
Начало: 18:00 часа