Янев: Играчите ще се сблъскат с неща, за които не са си въобразявали

2419Треньорът на ЦСКА Христо Янев остана доволен от победата с 3:1 над Марица. В проверката той даде шанс за изява на 14-годишния защитник Валентин Антов. блиц

“Доволен съм от показаното желание, видяха се много хубави неща. Футболистите вече се чувстват по-свежи. Ще обръщаме внимание на футболисти от нашата школа и включването на Валентин Антов в първия тим трябва да е стимул за всеки един да преследва своя шанс. Това е момче, в което има много футбол, страхотен талант. Това е път, по който всеки български отбор трябва да поеме – да обръща внимание на футболистите от школата. Ще даваме шанс на всеки, който се е трудил достатъчно в школата”, коментира Янев.

“До 9 август има много време и ще видите много различни единайсеторки. Гледам да давам възможност на всички за шанс за изява. За мен цялата група е еднаква, всички са важни за бъдещето на отбора. Трябва да направим сплав между млади и опитни футболисти, не можем да използваме само млади, защото те ще се сблъскат с неща, които не са им минавали през въображението”, каза треньорът на ЦСКА.

Той допълни, че очаква добро отношение от феновете на Миньор, когато “армейците” гостуват в Перник.

“Станислав Маламов на този етап тренира с нас, но не сме взели решение. Самир Аясс има много футболни качества, но е изостанал с подготовката. Ще привлечем всеки, когото можем. Контролите са толкова, колкото ни позволява времето. В мачовете използваме различни хора, на различни позиции, за да преценим най-добре къде ще играят”, добави младият треньор.

Янев очаква дебютиралият с фрапантен пропуск Момчил Цветанов да вдигне нивото на ЦСКА – “Състоянието на Чико е доста обнадеждаващо, днес игра 30 минути. Той е футболист с доста опит и качества, които би трябвало да вдигнат нашето ниво.”

Крилото Радой Божилов и полузащитникът Николай Цветков – Демона придружаваха треньора си на пресконференцията след победата над Марица. Цветков вкара третото попадение в мача. “Радвам се на възможността да съм в ЦСКА. Всеки ден да работя с професионалисти и искам да се развивам. Смятам, че сме по-добри футболисти от тези в трета дивизия”, коментира Демона.

“Гледаме да се влагаме максимално във всяка тренировка и всеки мач. Мисля, че се справяме”, каза Радой Божилов.