Преглед на водещите новини в спортния печат

2302

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Оперираха португалец от Ловеч, пише на водещата си страница „Меридиан мач“

Двоен удар вади от днешното дерби играча на Литекс Диого Виана. Португалецът, който заби страхотен гол във вратата на Лудогорец миналия кръг, е наказан за днешния двубой на „Герена” с Левски. Той получи червен картон в срещата с „орлите”. Отделно от това Диого Виана се контузи на една от тренировките на „оранжевите” преди гостуването на „Герена” и това наложи операция. Хирургическата интервенция, който доцент Тони Георгиев извърши, е успешна. От клуба не обявяват кога Виана ще бъде готов за игра.

В Ловеч има още трима футболисти, които пропускат гостуването на „Герена” заради травми – Илия Миланов, Кирил Десподов и Александър Цветков.

Лудогорец взе асистента на Любо

Ради Здравков ще помага на старшията с преводи

Лудогорец назначи нов помощник-треньор в щаба след срамното отпадане от Милсами във втория предварителен кръг на Шампионската лига. Това е Ради Здравков, който доскоро бе асистент на Любо Пенев в ЦСКА. Здравков следваше, навсякъде провалилия се в националния специалист като, освен при „лъвовете”, двамата работиха в Литекс и Ботев. Както е известно, след уволнението си от БФС Любо се нахвърли с остри думи срещу някои от членовете на Изпълкома, сред които и собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев. Ради Здравков, който е бивш играч на Локо (Сф) и „армейците”, е назначен по настояване на спортния директор Методи Томанов. Новият помощник ще бъде единственият българин в спортно-техническия щаб. където освен португалския наставник, има северноирландец и испанци. Плюс за назначението на Здравков е изиграл владеенето на португалски. Така Рибейро се надявал на по-добра комуникация с играчите.

Ганчев бяга от 25 млн. лв. дълг на ЦСКА

Със създаването на ново АД

Клубът може да полети към „А” окръжна група

Гриша Ганчев регистрира нов ЦСКА като твърде вероятно с този ход ще опита да прецака държавата и кредиторите с 25 милиона лева, каквито са дълговете на „армейците”. Дружеството се казва ФК ЦСКА, като 70% от капитала са в ловешкия бизнесмен. Другата част се държи от „Тера Ностра България”. В Борда на директорите пък влизат спортният директор Пламен Марков, Милко Георгиев и Тодор Иванов. Георгиев и в момента държи контролния пакет от акции на сегашното дружество – ПФК ЦСКА АД. Новото е с размер 50 хиляди лева и внесен капитал 12 500 лева. Изминаха по-малко от 2 месеца от управлението на Ганчев, а към този момент никой от кредиторите не е успял да се срещне със скандалния бизнесмен. НАП пък чака 11-те си милиона лева задължения. Самият Ганчев успя да накара феновете да припознаят неговия ЦСКА с ангажимента да наследи старото дружество с дълговете и историята. С обещанията той направи така, че милиардерът Васил Божков, който също искаше да се заеме с каузата за спасяване на ЦСКА, в крайна сметка да се оттегли. В случай, че сегашният клуб бъде трансформиран в новото дружество, „червените” ще трябва да играят в „А” окръжна група. Не е ясно дали всички играчи ще са съгласни да се състезават в едно от най-ниските нива на родния футбол.

“Левски” без нападател срещу “Литекс”, пише на стр. 1 „7 дни спорт“

„Левски” ще излезе без чист централен нападател в днешното дерби срещу, „Литекс“. Двамата тарани на „сините” Атанас Курдов и Умар Диаби останаха без картотеки и за този двубой, както бе и в първия кръг срещу „Ботев” (Пд) (1:1). „7 дни спорт” научи, че Курдов ще получи картотеката си следващия петък и ще може да играе в дербито срещу „Лудогорец”. Жълтата карта на Умар Диаби ще пристигне след 2 седмици и той ще бъде на разположение на треньора Стойчо Стоев за двубоя с „Черно море” на 8 август.

Днес срещу „Литекс” сред титулярите се връща Мигел Бедоя. Ловчанлии ще трябва да се справят с липсата на Диого Виана, който е наказан, а за капак получи и контузия. Двамата треньори Стойчо Стоев и Люпко Петрович са наказани и ще гледат мача от трибуните.

Румънец бил съгласен да заиграе в Разград

Румънският нападател Клаудиу Кешеру е бил много близо до това да заиграе в “Лудогорец”, научи “7 дни спорт”. Представители на клуба са разговаряли с 28-годишния футболист преди около 10-ина дни и той е дал принципното си съгласие да акостира в Разград.

В момента Кешеру играе за “Ал Гарафа” в Катар, като премина там в началото на годината срещу 2,4 млн. евро. По информация на “7 дни спорт” нападателят със сигурност е щял да премине в “Лудогорец”, ако тимът беше продължил напред в Шампионската лига.

Единствената пречка на този етап е било откупуването на правата му от “Ал Гарафа” или евентуалното взимане под наем на нападателя поне до зимата. Личните му условия в Разград обаче били уточнени.

Както е известно, Кешеру беше част от “Стяуа”, когато българският първенец елиминира румънците в Шампионската лига.

Без Боби Михайлов в Санкт Петербург

Президентът на БфС Борислав Михайлов изненадващо няма да присъства на жребия за европейските тимове за квалификациите преди Мондиал 2018, научи “7 дни спорт”. Босът на родната централа не замина с родната делегация за Санкт Петербург.

България ще бъде представлявана от селекционера Ивайло Петев и началника на международния отдел Андрей Мединцев. Борислав Михайлов не е в България в момента, като според запознати той е на почивка в чужбина.

И Стойчо Стоев разкри Лудогорец, пише на водещата си страница „Тема Спорт“

В Разград ще оправят отбора посредством докладни, заяви треньорът на Левски

Стойчо Стоев разкри някои от методите на работа в бившия му клуб Лудогорец. Треньорът на Левски коментира твърде иронично кризата при зелените. „В Разград има доста специалисти, които посредством размяна на докладни записки ще оправят нещата , каза Стоев. Наставникът на Левски заяви, че съчувства на колегата cи в Разград Бруно Puбейро. „Той се е сблъскал с много проблеми. Знам го отлично”, отсече Стоев. Треньорът на сините коментира и евентуална възможност да се върне начело на Лудогорец: „Това няма как да стане. Аз си имам отбор и той е Левски”.

Днес сините приемат Литекс на „Герена”, а Стоев готви изненада в стартовия състав с включването на Мигел Бедоя.

ЦСКА среща Вихрен на “Армията” днес в 20:00 часа

ЦСКА ще изиграе петата си лятна контрола днес от 20:00 часа срещу Вихрен на “Армията”. Тимът от Сандански ще бъде съперник на червените и в официалните мачове през сезона, като завърши на 8-о място в Югозападната В група през миналия шампионат.

Двубоят ще се предава пряко по Канал 3, а ЦСКА за първи път ще играе с новите си екипи. Входът за проверката е свободен. Треньорът Христо Янев ще може да разчита на всички футболисти с изключение на Васил Попов, Петър Витанов и Кирил Динчев, които се готвят по индивидуална програма.

ЦСКА заминава на 27 юли (понеделник) за втория си летен лагер, който отново ще се проведе в Тетевен. Първият продължи от 1 до 14 юли. Вторият ще е до 2 август (неделя). На връщане от лагера ЦСКА ще изиграе контрола с отпадналия от израелския елит Ашдод в Правец от 18:00 часа. Планираната проверка с АЕЛ Лимасол е била отказана.

Берое умува за Домовчийски

Наставникът на заралии Петър Хубчев умува върху привличането на бивш нападател на Левски. Става въпрос за Валери Домовчийски. В момента той е свободен агент. Домо опита да си уреди трансфер в Румъния или Казахстан, но засега без успех. Хубчев се нуждае от сериозна алтернатива на Жуниор Мапуку, който е непостоянен в изявите си. В двубоя с Монтана от първия кръг специалистът заложи на Георги Божилов на върха на атаката, но той не се справи особено убедително. Георги Андонов и Станислав Костов пък не са в нужната форма.

Очаква се до средата на следващата седмица Хубчев да реши дали да вземе Домовчийски.

В плановете на заралии е и Иван Стоянов. Бившият футболист на ЦСКА също е свободен агент и е без отбор. Старши треньорът на зелено-белите обяви, че селекцията не е завършила. Чака се и защитник.