Шампионът Пулев в България: Хубави аркади му отворих на украинеца

На ринга няма еуфория, нокаутът дойде заради тежките удари, които му нанесох, допълни Кобрата

Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев се прибра в България. Кобрата спечели европейската титла в тежка категория след категоричен успех в 11-ия рунд срещу украинеца Александър Димитренко. Българинът вече притежава два пояса – Интерконтиненталната и европейската титли. Самолетът на Пулев кацна в София около 22:20 часа, но той излезе едва към 23:10 заради забяване на багажа и обслужването. Въпреки това медии и фенове изчакаха шампиона и му засвидетелстваха признание и уважение. Кубрат Пулев вече има 16 мача и 16 победи (8 с нокуат) на професионалния ринг. При появята си в залата за чакащи Пулев излезе с двата пояса, които сложи на рамо и позира пред медиите. Половинката му Андреа го посрещна и последва целувка за добре дошъл. “Браво Кубрат, шампионе”, отекна в залата,БЛИЦ

“Поясите тежат особено докато те болят ръцете, като се биеш за България. В този мач залогът беше много голям и за него, и за мен, но важното е, че всичко свърши благоприятно в моя полза. Тренирах 3-4 месеца за този мач, сериозна подготовка – физическа, силова издръжливост и тактически добре изиграх двубоя. Очаквахме, че съперникът ще тръгне да ме притиска. Първите 6-7 рунда вървяха равностойни, казваха ми как отсъждат съдиите. След това взех превес и започнах да атакувам и да го притискам, защото се беше поуморил. Не може да се каже, че съм минал без поражение, но това са драскотини в сравнение с предишни мачове. Отворих му хубави аркади с ъперкъти, нормално, бокс е, не може само аз да съм с аркади”, заяви Кубрат Пулев.

“Аз като гледам боксови мачове и съм долу до ринга притеснението е огромно. На ринга няма чак такава еуфория, защото мислиш само за мача. Когато си покрай ринга не си на себе си, като дрогиран си. Не съм усещал кога ще спечеля, умората беше голяма. В осмия или деветия рунд започнах да взимам инициативата, бях уморен и не съм мислил кога ще спечеля, просто давах всичко от себе си. Не съм търсил нокаут, просто се случи, дойде след много и тежки удара. Гледах да съм максимално концентриран, да не го удрям излишно по ръкавиците. Превъзхождах го с бързина в последните рундове, с техника, виждане, доста неща. Физически – също, той беше по-висок, това беше единственият ми проблем”, допълни боксьорът.

“Ще запомня рождения си ден, направих си уникален подарък. Благодаря на всички хора, които бяха с мен, на всички българи, които ме подкрепяха. Обаждаха ми се и ми казваха, че са стискали палци пред телевизорите. Благодаря на брат ми и момчетата, които бяха с мен в Германия. Благодаря на Бербатов за поздрава, който е отправил за мен, и му пожелавам да не обръща внимание на злобните хорски приказки”, коментира още Пулев.

“Димитренко беше висок 2,01 м. Кличко е 1,98 м. и като дистанция мисля, че ще ми бъде по-лесен. Един ден защо да не се изправя и срещу него. Те ми предлагаха да стана германец, всичко е отворено. Аз обаче не желая, единствено искам да съм българин и съм такъв, това ме интересува. Играя в Германия, харесват ми като нация, народ, организация но това не значи, че искам да стана немец. Публиката в Германия не ме познава добре, всички викаха за Димитренко, подкрепяха го, защото той взе немско гражданство преди време и е познат. Българската публика беше по-малко, но компенсираше с гръмогласност. Разликата в спечелените пари е огромна, ако се биех за Германия. Може би говорим за над 100 хиляди евро. Хората гледат българското знаме, а не знаят кой знае какво за страната ни. Гледат, че махаме шапки и знамена на България и не знаят какво се случва”, каза родният боксьор.

“Следващият ми ход ще е празненство за рождения ми ден и титлата. След това ще си почина, защото боксът е тежък спорт, психически натоварва. Възможно е да бъда с брат ми в Лондон. Ще обсъдим с шефа на федерацията Красимир Инински да отидем да подкрепим брат ми на Олимпиадата. Защото още веднъж разбрах какво е да имаш подкрепа до ринга”, завърши Кубрат Пулев./БЛИЦ