В Пловдив днес отново ще ври и кипи

2492В Пловдив днес отново ще ври и кипи, защото предстои поредното градско дерби между вечните съперници Ботев и Локомотив. Точно в 18:30 часа двата тима излизат един срещу друг на стадиона в Коматево в поредния грандиозен сблъсък. Новият сезон в “А” група не започна никак добре за отборите под тепетата, но срещата с големия враг няма как да не вдигне адреналина както на играчите, така и на феновете.SPORTAL.BG

Странно или не, но след първите два кръга Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) заемат последните две места в класирането. “Канарчетата” започнаха с равенство срещу Левски 1:1, но след това записаха тежка загуба с 0:6 от Монтана. При “смърфовете” ситуацията е дори още по-неприятна, като отборът първо загуби с 0:3 от Славия, а след това падна и от Берое с 1:2 у дома. Несполуките в началото обаче днес със сигурност ще бъдат забравени.

През миналия сезон Ботев спечели и двете дербита с Локо за първенството в редовния сезон, като така “железничарите” нямат победа над “канарчетата” вече 8 поредни мача в “А” група. В същото време обаче “смърфовете” си отмъстиха за Купата на България, където отстраниха  местния си съперник с две победи на 1/4-финал. Сега обаче битката помежду им започва отначало и всеки ще иска да вземе трите точки, които са необходими за излизане от моментната криза, но и за самочувствие и за радост на собствените фенове.

Това ще е първо пловдивско дерби за новия наставник на Ботев Ермин Шиляк. В отсъствието на изгонения вратар Михаил Иванов, специалистът най-вероятно ще заложи на Галев на вратата и Филипов, Златков, Пламен Николов и Марин в отбрана. Гамаков и Балтанов се очаква да действат като опорни халфове, а пред тях плеймейкър ще бъде Мариан Огнянов. Варела и Генов ще бъдт на крилата, а атаката ще води Колев.

За Локомотив треньорът Христо Колев пък най-вероятно ще изведе Ел Харуби на вратата и Стамов, Котев, Тунчев и Крумов в отбрана. Дефанзивни полазущитници ще бъдат Бонев и Вълчев, а Ласиман и Кики ще оперират по крилата. Камбуров ще води атаката, а зад гърба му ще действа Балдовалиев.

“А” група, 3 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

БОТЕВ: Галев, Филипов, Златков, Николов, Марин, Балтанов, Гамаков, Варела, Огнянов, Генов, Колев

ЛОКО: Eл Харуби, Стамов, Котев, Тунчев, Крумов, Бонев, Вълчев, Кики, Балдовалиев, Ласиман, Камбуров

Стадион: “Коматево”
Начало: 18:30 часа
Съдия: Георги Кабаков