Лудогорец и Левски готвят люта схватка в Разград

2493

Днес в 21:00 часа отборите на Лудогорец и Левски излизат един срещу друг в големия сблъсък на 3-ия кръг в “А” група. И двата тима тепърва ще трябва да набират скорост в първенството, като днешният мач може да бъде от голяма полза в това отношение. Домакините си остават големият фаворит за титлата и през този сезон, но “сините” със сигурност тайничко си мечтаят да объркат сметките на своя съперник и евентуален успех днес би бил от голяма полза в това отношение. Победата би дала сериозно самочувствие и престиж на този, който yспее да я постигне, затова можем да очакваме люта схватка на “Лудогорец Арена”.SPORTAL.BG

Лудогорец е един от най-неприятните противници за Левски в последно време. В общо 10-те им сблъсъка до момента в първенството “сините” са записали едва 3 успеха, докато “орлите” имат 7. В Разград пък ситуацията е още по-неприятна за гостите, които само веднъж са имали шанса да си тръгнат с трите точки.

“Зелените” обаче стартираха сезона доста колебливо. Отборът отпадна безславно от Шампионската лига, а в 1-ия кръг записа и загуба с 0:2 от Литекс. Все пак “орлите” успяха да сложат край на “черната” си серия в миналия кръг, като надиграха с 3:2 Черно море и сега настроението е малко по-добро преди днешното дерби.

Левски пък направи две равенства в първите два кръга. Тимът завърши 1:1 като гост на Ботев в Пловдив, а след това на “Герена” врътна 2:2 с Литекс. Не може да се каже, че тези резултати са непременно лоши за “сините”, особено с оглед на съперниците, с които тимът игра, но пък за момента Левски остава без победа на сметката си и с едва 2 спечелени точки, така че евентуален успех днес би бил повече от добре дошъл.

За пореден кръг обаче треньорът Стойчо Стоев не може да разчита на двамата си нападатели Атанас Курдов и Умар Диаби, които все още не са картотекирани. Веселин Минев пък е наказан. Така наставникът едва събра група от 16 играчи за днешната среща. Очаква се той да заложи на Йоргачевич на вратата, Белаид, Карнер, Деян Иванов и Прохазка в отбрана. Де Ноойер и Георги Костадинов ще бъдат опорни халфове, а Боби Цонев и Божидар Краев ще действат по крилата. Атаката отново ще се наложи да води Денис Махмудов, а зад него ще действа Мигел Бедоя.

Бруно Рибейро също няма да използва двете си нови попълнения Кафу и Пимиента днес. Така наставникът най-вероятно ще заложи на Владо Стоянов на вратата, Сисиньо, Моци, Терзиев и Йордан Минев в отбрана. Дяков и Саша ще действат в центъра на терена, а Лукоки и Мисиджан по крилата. Марселиньо ще бъде в ролята на плеймейкър, а атаката ще води Чунчуков.

“А” група, 3 кръг:

ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Сисиньо, Моци, Терзиев, Й. Минев, Дяков, Саша, Лукоки, Мисиджан, Марселиньо, Чунчуков

ЛЕВСКИ: Йоргачевич, Прохазка, Белаид, Карнер, Д. Иванов, Костадинов, Де Ноойер, Б. Цонев, Краев, Бедоя, Махмудов

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград
Начало: 21:00 часа
Съдия: Ивайло Стоянов