Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:БЛИЦ

Смачкахме Словения 3:0, пише на първа страница вестник „7 дни спорт”. България разби с 3:0 (23, 18, 22) Словения в първия си мач от олимпийската квалификация по волейбол пред 7000 зрители в “Арена Армеец” в София. Нашите започнаха без Андрей Жеков, който получи разтежение на тренировката сутринта. Капитанът Владо Николов пък се появи в игра, въпреки че дясното му око бе почти затворено след удар с топка.
Словенците, които видимо бяха по-слабият отбор, направиха мача лесен. Те сбъркаха почти всичко, което можеха да сбъркат, в началото на мача. Сервисът на България бе слаб. Силно на мрежата игра центърът Ники Николов, който направи няколко блокади. Във втория гейм обаче той също получи контузия и се хвана за глезена.
Съперниците се панираха напълно в средата на втория гейм, когато стана ясно, че мачът ще приключи с чиста победа за България.
В третия гейм словенците опитаха някаква съпротива, поведоха с 5 точки, но в крайна сметка блокадата на България отново проработи и нашите спечелиха срещата.
Днес от 19,30 ч. България играе срещу Сърбия във втория мач от група А.
Събев помогна на ЦСКА за лиценза, добавя вестникът на водещата страница. Заведено дело от Митко Събев за над 200 000 евро е помогнало на ЦСКА да изчисти и последните си проблеми с лиценза, научи “7 дни спорт”. Собственикът на Черноморец е вкарал армейците в съда заради дълговете им по трансфера на Мишел Плати-ни. Докато обаче траят процесуалните действия, армейците са чисти пред лицензионните власти, защото задълженията им не са официални.
Три клуба питат за Бербатов, допълва изданието на водещата страница. Три клуба се интересуват живо от българския нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов, твърди сайтът Goal.com. Това са бившият клуб на голаджията Байер Леверкузен, шампионът на Германия Борусия Дортмунд и френският Пари Сен Жермен. В Италия пък твърдят, че вече е постигнато разбирателство за евентуален трансфер на стойност 5-6 млн. евро. Единственото условие е Лацио да успее да се класира за Шампионската лига.
Три са основните кандидати да купят Димитър Бербатов -първият му западен клуб Байер Л, шампионът на Германия Борусия Дортмунд и напомпаният с петродолари отбор на Пари Сен Жермен. Новината е на сайта Goal, com.
Според информацията нападателят със сигурност ще бъде продаден от “Олд Трафорд”, въпреки че наскоро Алекс Фъргюсън за пореден път обяви, че нашият влиза в плановете му. Бербатов няма как да остане за втора поредна година да търка пейката за сметка на Дани Уелбек и Хавиер Ернандес.
Агенция Рим днес пък твърди, че намеренията на италианския Лацио към Бербатов също са много сериозни. Според агенцията дори вече е постигнато разбирателство между страните по сделката, която ще бъде на стойност между 5 и 6 милиона евро. Единственото условие обаче е Лацио да успее да се класира за Шампионската лига. За целта в последния кръг на калчото Удинезе трябва да се провали при гостуването си на Катания, а Лацио се нуждае от домакинска победа над Интер.

ЦСКА събира братя Мораеш, пише на първа страница вестник „Меридиан Мач” . Не един, а двама футболисти с фамилия Мораеш може да има в ЦСКА от следващия сезон. Става въпрос за брата на Жуниор – Бруно. кой-то е свободен агент, след като прекрати договора си с португалския Униао Лейрия заради неплатени заплати. От два дни бат-кото на „червения” голмайстор е в София и вече се е видял с шефовете на ЦСКА. Със сигурност ако „армейците” станат шампиони, през следващия сезон нападението им ще бъде водено от двамата братя. Ако пък червените” не успеят да спечелят титлата, то Жуниор Мораеш може би ще бъде продаден, но въпреки това неговият заместник ще е Бруно. носител на Шампионската лига с Порто през 2004 г.
Взеха свирката на душманин на Литекс, добавя изданието. Шефът на Съдийската комисия към БФС Костадин Костадинов спря за неопределено време правата на петричанина Ивайло Стоянов. Той едва ли ще свири повече в „А” група, намекна началникът. Както е известно, Стоянов направи редица гафове на мача Черноморец – Литекс (1:1) в ущърб на ловчанлии, които сам си призна впоследствие.

Локомотив Пд в Европа при титла за Лудогорец, е водещата новина на вестник „Тема спорт”. Поредната промяна 6 правилника на БфС стана факт вчера. А ти може да облагодетелства Локомотив Пловдив. По настояване на УЕфА съюзът ни е бил принуден да даде задължително квота т Европа на турнира за Купата на България. От началото на първенството до миналия понеделник регламентът на БфС за този сезон гласеше, че ако носителят на трофея стане и шампион, то в Лига EBpotid Ci класира не финалистът за купата, а още един отбор от А група, тоест четвъртият. От БфС обаче бяха принудени от УЕфА да променят плановете си. Сега вече при титла на Лудогорец Локо Пд автоматично ще се класира В евротурнирите като финалист.
“Тема Спорт” потърси за коментар по темата шефа 6 Локо Пд Атанас Узунов. “Наистина бяхме уведомени за тази промяна. Тя е станала по настояване на УЕфА. Този факт обаче не променя плановете ни. Целта ни остава спечелване на Купата на България и заемане на място в тройката”, заяви пред спортен всекидневник номер 1 административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов.
От промяната най-засегнати може да се окажат Левски и Литекс. Тяхното евентуално четвърто място ще се обезсмисли, в случай че Лудогорец стане шампион и спечели финала за купата, а в същото време Локо Пд остане извън Топ 4, но въпреки това ще добие квота за Европа като финалист. Нещо, което по предварително обявения регламент от БфС нямаше да стане. Така единственият клуб, който може да спечели от промяната, е Локо Пд, а тези, които могат да бъдат ощетени, са клубовете, които се бореха за Фото място. В случай обаче че Лудогорец спечели купата, но не стане шампион, то четвъртото място остава в играта и при това положение в турнира Лига Европа освен разградчани ще играят третият и четвъртият в класирането.