Волейболистите на България тръгнаха с мощно 3:0 срещу Словения

Българският национален отбор по волейбол взе първата си победа в олимпийската квалификация в София. “Лъвовете” биха с 3:0 Словения и въпреки многото контузии, тръгнаха страхотно.

Отборът на Радостин Стойчев беше преследван от невероятен малшанс преди самия двубой. Заради травми селекционерът не можа да използва разпределителя Андрей Жеков и посрещача Николай Пенчев.sportni.bg
В течение на двубоя тежка травма получи и центърът Николай Николов. С контузии бяха още Теодор Тодоров и капитанът Владо Николов, но те стиснаха зъби и играха в двубоя.

Иначе двубоят тръгна тежко за нашите момчета. Стартът беше равностоен и позволихме на словенците да водят почти през целия първи гейм.

Словенците водеха и след двете технически прекъсвания на първия гейм, както и при 22:21. Тогава обаче силна игра на блокада и няколко мощни атаки донесоха обрата и успеха на момчетата на Радостин Стойчев с 25:23.

Във втората част българите бяха далеч по-убедителни. Те поеха водачеството още в самото начало и не го изпуснаха до края. Те само увеличаваха преднината си и смачкаха съперника с 25:18.

В третата част отново започнахме малко по-мудно. Дори позволихме на Словения да дръпне с 11:6.

Тогава обаче на сервис застана Матей Казийски и преднината беше намалена до 12:13 в полза на съперника.

Оттам-нататък имаше само един отбор на полето и това беше българският. Силна игра в атака и на блокада и въпреки невероятните споасявания на словенците спчелихме с 25:22 и така взехме победата с 3:0.

Следващият ни съперник е Сърбия, като двубоят е в сряда от 19:30 часа. Проблемите за Радо Стойчев обаче са ужасяващо много.

Той със сигурност няма да може да ползва Андрей Жеков, а под сериозна въпросителна е участието на Ники Николов. Предстои да се разбере какво е състоянието и на останалите волейболисти.