Треньорът на Струмска слава: ЦСКА е богопомазан клуб

2531

„Подготвяме се възможно най-сериозно за предстоящото ни първо изпитание през новия сезон във „В” група – ЦСКА. Изпитанието е повече от сериозно, защото всички знаем каква е класата на „червените”, независимо от факта, че в момента те са в третото ниво на българския футбол”, заяви пред БЛИЦ треньорът на Струмска слава (Радомир) Владимир Димитров.БЛИЦ
„Поне до момента не се знае окончателно кога ще се проведе мачът. По програма би трябвало да е в неделя от 18 часа на стадион „Българска армия”. Заради телевизионните права обаче датата и часът могат да бъдат променени. За нас не е изгодно срещата да се играе примерно в петък вечерта, защото моите футболисти са аматьори. Почти всички са на работа до 17 часа. Как ще имат сили и възможности след това да излязат на терена?”, попита наставникът на радомирския клуб.
“Знаете ли, онзи ден бях на контролата на ЦСКА срещу израелския Ашдод (б.р. – 0:1). Останах потресен от случилото се. Феновете нахлуха на терена, нападнаха играчите и щаба на противниковия отбор. Някои представители на Ашдод бяха удряни и бити, пострада един от масажистите им. Видяхте обаче какво е наказанието на ЦСКА. Никакво! Затварят част от сектор „А”. За мен това е доказателство, че ЦСКА е богопомазан клуб и задавам въпроса: Защо?
Извинявайте, но ако този инцидент се беше случил с друг отбор, далеч по-скромен, примерно тим от нашия калибър, нали знаете какви щяха да бъдат санкциите. Клубът щеше да бъде изхвърлен от „В” група. Или в най-добрия случай щеше да има лишаване от домакинство минимум за 6 мача. Но тука става въпрос за ЦСКА, а неприятното е че не се мери с еднакъв аршин.

Ние искаме клубовете да бъдат равнопоставени. Ще ми дам пример с един инцидент от миналата година. Тогава Оборище (Панагюрище) имаше лоби в БФС. На мача между двата отбора техен футболист удари наш. Лошо го удари, цялото му лице беше в кръв. Нашият състезател само посегна, за да се защити. Нищо повече. БФС обаче го наказа за цели 10 мача, а главният виновник за случилото се знаете ли с какво се размина – само с жълт картон”, каза още Влади Димитров.