Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

Преглед на водещите новини в спортния печат:

Канал 3 пуска първия двубой на запис

Въпреки че Канал 3 няма да може да излъчи на живо първия двубой на ЦСКА със Струмска слава, то медията ще даде на запис срещата от 22 часа в неделя, пише на първа страница вестник “Меридиан мач“.

От телевизията обаче са сигурни, че срещите от следващите кръгове ще бъдат в ефира на живо. Това ще стане след като от Зоналния съвет на БфС направят така програмата, че мачовете на „армейците” да не съвпадат с тези от „А” група, които се излъчват от „Нова броудкастинг груп”. В опит да заобиколи и игнорира единствения легитимен носител на телевизионните права в аматьорския футбол – Канал 3, Ганчев навреди най много на „червените” фенове, които иначе лукаво ухажва. Планът му обаче няма да сработи докрай”, обясниха от Канал 3.

Картотекираха новите след родилни мъки

ЦСКА все пак успя да картотекира своя тим за двубоя със Струмска слава в неделя. Това се случи извън поставения срок и след куп молби към Зоналния съвет на БФС. Лично до „Васил Левски” отидоха Гриша Ганчев и Пламен Марков, а заедно с тях бяха и няколко фена, сред които Росен Животното. По-рано вчера спортният директор Марков отказа да застане пред медиите при посещението на тима в клубния музей на ЦСКА, заявявайки, че бърза, тъй като има работа в БФС. Вероятно дейността му е свързана именно с картотекирането на играчите.

Сензация – Литекс взима Кешерю Румънският нападател Клаудиу Кешерю е пред трансфер в България, но не в Лудогорец, чиято оферта отказа, а в Литекс, твърди Prosport.ro. Сделката става възможна след пристигането на румънския треньор Лауренциу Регекампф в Ловеч. Той беше искан от Стяуа, но единствено при попадане в групите на Шампионската лига, което след отпадането от Партизан е невъзможно. 28-годишният нападател в момента е собственост на катар ския клуб Ал Гарафа и ще дойде в Ловеч под наем до януари с опция за откупуване, твърди още изданието, което не уточнява дали наемът ще бъде платен или свободен. В момента Литекс има един класен таран и това е норвежецът Бьорн Йонсен. Според румънските медии, „оранжевите” искат Кешерю, защото са близо до трансфер на звездата си Данило Асприля.

 

“Лудогорец” го иска, “Литекс” го взима

Бившата звезда на “Стяуа” и национал на Румъния Клаудиу Кешеру ще продължи кариерата си в България, но не в шампиона “Лудогорец”, а в “Литекс”, пише на първа страница вестник “7 дни спорт“.

Голаджията, който е собственост на “Ал-Гарафа” от Саудитска Арабия, ще премине в Ловеч под наем до зимата с опция за откупуване. 28-годишният играч беше цел №1 на “Лудогорец” за подсилване на атаката, но той отказа да премине в Разград.Трансферът на Кешеру става със съдействието на новия треньор на ловчанлии Лауренциу Регекампф. 39-годишният специалист е убедил сънародника си да дойде с него в “Литекс”. Регекампф ще бъде представен официално днес, а утре ще дебютира срещу “Локомотив” (Пд).

Стойчо Стоев: Не се оправдавам, сам избрах да работя с юноши

Треньорът на “Левски” Стойчо Стоев разкри, че за пореден мач няма да има пълна група. Днес “сините” заминават за Варна за двубоя с “Черно море”, а Стоев има на разположение 16 играчи.

“Не се оправдавам за ситуацията, в която се намираме.

Аз сам избрах да си нося кръста и да работя с юноши. Можех да си тръгна от “Левски”, но реших да работя. Ще имам 8 играчи от школата, те са бъдещето на клуба”, каза Стоев.

Гаджев се разминал и с Ла Коруня

Владимир Гаджев е бил на косъм от това да осъществи изключително престижен трансфер, разбра „7 дни спорт”. Бившият капитан на „Левски” е бил в полезрението на един от най-популярните отбори в Испания – „Депортиво” (Ла Коруня). Интересът на галисийците към Гаджев е заявен още в началото на лятото, като футболистът е бил добре запознат с него. Това е и една от причините националът да откаже офертите, които получи веднага след края на миналия сезон в „А” група. Владо до последно се е надявал, че ще получи официално предложение от „Депортиво”, който в момента се състезава в Сегунда Дивисион.Такова обаче така и не пристигна и националът започна да се оглежда за други възможности, където да продължи кариерата си. Халфът отказа последователно предложения от Турция, Русия и Казахстан, като в крайна сметка по всяка вероятност ще се озове в Испания, но с екипа на друг втородивизионен тим – „Алавес”.

 

Литекс отмъква цел на Лудогорец

Ловчанлии пред договор с Кешерю, представят Регекампф днес, пише на първа страница вестник “Тема спорт“.

Литекс е на път да удари Лудогорец и извън футболния терен. Ловчанлии изпратиха оферта за желания от разградчани нападател Клаудиу Кешерю. Оранжевите поискаха стрелеца под наем от Ал Гарафа. Според медиите в Румъния шансовете на ловчанлии да го привлекат са по-големи заради новия им треньор Лау-ренциу Регекампф. Както е известно, 28-годишният Кешерю вече отказа веднъж на Лудогорец, въпреки че катарският му клуб няма ниидо против да го продаде на шампионите. Днес Литекс иде представи официално Регекампф за свой наставник, след което отборът заминава на лагер в Пловдив за утрешното гостуване на Локомотив. “Ще разполагам с добър отбор. Целта е да спечелим титлата и да се представим добре в евротурнирите. Мисля, че можем да го сторим. Ще подпиша за три години”, обяви Регекампф.

Лауренцио Регекампф : имам отбор за титлата

Днес в 10:30 часа Литекс ще представи официално новия треньор на тима. Това е румънският специалист Аауренциу Регекампф, който ще даде пресконференция за медиите на Градския стадион в Ловеч, след което ще отпътува с отбора за Пловдив, където утре оранжевите гостуват на местния Локомотив. Двубоят е от 20:00 часа на “Лаута” и ще бъде предаван пряко по Нова Спорт. 39-годишният Регекампф наследява на поста Люпко Петрович. Официалната позиция за раздялата с легендарния сръбски треньор гласеше “семейни проблеми на наставника”. Всъщност неговият договор с оранжевите е бил краткосрочен – да стабилизира отбора и да бъде начело, докато ръководството намери постоянен наставник. Регекампф изгледа от трибуните двата домакински мача на оранжевите в А група до момента – 2:0 над Лудогорец и 2:1 над Монтана. И след видяното се е съгласил да поеме ловчанлии веднага, а не от зимата, каквото са били първоначалните планове. Регекампф свободно говори пред медиите в родината си и разкри подробности по контракта си. “Истина е, че ще работя в България. Имаме споразумение с Литекс. Трябваше да започна работа през декември, но собственикът иска да го сторя по-рано. Вероятно до няколко дни ще подпиша договор, който ще е за три години”, обясни 39-годишният наставник. Той разкри и какви са поставените задачи. “Целта тук е да се спечели титлата и да се играе успешно в евротурнирите. Отборът е добър и вярвам, че с него можем да го постигнем. Проектът е много сериозен и това повлия на решението ми”, добави Лауренциу Регекампф, който имаше оферта и от Стяуа, но не се разбра с букурещкия клуб. Той разкри и любопитен момент. “Собственикът е купил и ЦСКА София, който изпадна в трета дивизия. Когато спечелят промоция, вероятно Литекс ще се премести в София и ще се вложат още пари”, каза треньорът. В Румъния той критикува и играта на Стяуа в реванша с Партизан Белград от квалификациите за Шампионската лига. Тимът от Букурещ отпадна след загуба с 2:4. Регекампф посочи и доста грешки на треньорския щаб.

Страхил Попов: Напускането на Петрович бе неочаквано Капитанът на Литекс Страхил Попов заяви, че напускането на Люпко Петрович е било доста изненадващо за отбора. Той посочи, че сърбинът за кратко време е успял да изгради боеспособен тим. „За всички нас това бе много изненадващо и шокиращо. Явно е ангажиран с нещо друго. Във футбола често го има това. Никой не е вечен. Винаги има някой, който си тръгва. Нормално е Люпко да ни липсва, с него постигнахме добри резултати за кратко време. Всичко хубаво му пожелавам”, коментира защитникът пред „България днес”. „С идването на Петрович всички започнахме да осъзнаваме, че трябва да играем като отбор. Спазваме максимата един за всички, всички за един. А не когато някой сбърка, да започват някакви сръдни. Трябва да поправяме грешката на другия. След отпадането от Йелгава проведохме доста разговори какво да променим и си казахме, че не можем да продължаваме така. Мога да кажа, че Петрович е строг треньор, който държеше много не само на дисциплината, но и на правилното провеждане на тренировките. При него всеки един детайл трябваше да се изпълнява както трябва. Понякога дори повишаваше тон, което бе добре, защото ни държеше концентрирани през цялото време. Той е и много добър мотиватор. Знаеше какво да каже преди мач, за да ни нахъса. Разбирахме го перфектно”, каза Попов.