Мадански: Не боготворим Лудогорец

2538Двете най-скъпи попълнения на Лудогорец – Джонатан Кафу и Натанаел, няма да играят в днешния двубой с Монтана край Огоста, с който стартира четвъртият кръг на „А” група.

Струващите 3,6 млн. евро перли, които бяха картотекирани в БФС, ще останат в Разград. Те са изостанали в своята подготовка и няма смисъл да се рискува с включването им.

Треньорът на „орлите” Бруно Рибейро няма никакви съмнения около своя състав. Единствената му промяна от мача с Левски ще бъде принудителна, като на мястото на контузения Йордан Минев ще излезе Браян Ангуло. Футболистът под 21 г. на разградчани ще бъде отново Цветелин Чунчуков.

По принцип взетият от Ботев (Пд) нападател играе доста слабо от началото на сезона, но Рибейро предпочита него пред включване на другият младок – Александър Василев, заради когото ще трябва да изгори един измежду Върджил Мисиджан и Вандерсон.

От своя страна, наставникът на монтанци Ферарио Спасов няма да може да разчита на левия защитник Христофор Хубчев. Бранителят премина ядрено-магнитен резонанс, след който стана ясно, че той има частично разкъсване на вътрешна връзка на коляното на левия крак. Травмата ще го извади от игра за близо месец. Християн Попов е единствената опция пред Феро за мястото на Хубчев и именно той ще е ляв бек.

„Знаем какви са възможностите на Лудогорец, знаем и нашите. Излизаме за победа, пък каквото стане. Не бива да боготворим Лудогорец и да смятаме, че са извънземни. На терена сме 11 на 11″, коментира спортният директор на Монтана Михаил Мадански преди днешния двубой.

„Играем срещу най-добрия отбор в България, силен и финансово стабилен. Лудогорец постепенно намира своя облик. Очаква ни труден мач срещу поредния съперник, фаворит за титлата”, допълни доцентът. „Във футбола стават чудеса. Едва ли някой е смятал, че до 14-ата минута ще водим с 3:0 на Ботев. Всичко зависи от момчетата на терена. Трябва да се опитаме да се противопоставим на Лудогорец по начин, по който да не изглеждаме, като наковалня. Трябва да се опитаме да отбележим гол”, категоричен бе той.

Срещата Монтана – Лудогорец стартира в 17:30 часа и ще бъде излъчвана пряко по Диема спорт. Главен рефер е Николай Йорданов.