Литекс ще брани първото място в Пловдив

2548След доброто начало на сезона в първенството Литекс изненадващо се раздели с Люпко Петрович и назначи добре познатия у нас румънец Лауренциу Регекампф. Бившият футболист на ловчанлии ще дебютира в гостуването на Локомотив (Пловдив), което се очертава като доста трудно. “Смърфовете” са на дъното в класирането с едва 1 точка, но я спечелиха в дербито срещу Ботев (Пловдив) миналата седмица. За Литекс победата е без алтернатива, още повече след вчерашната грешна стъпка на Лудогорец. Ако “оранжевите” спечелят на “Лаута”, те ще запазят лидерската си позиция и ще увеличат аванса си пред шампионите на 3 точки.SPORTAL.BG

По всяка вероятност Регекампф няма да направи никакви промени в състава, който надви Монтана преди седмица. Звездата на тима Данило Асприля и Арсенио Нунеш ще атакуват по крилата, а Хенри Рохас ще играе зад централния нападател Бьорн Йонсен.

В лагера на домакините контузени са Игнат Дишлиев и ветерана Ванчо Траянов. Наставникът Христо Колев ще пусне като тандем в предни позиции Мартин Камбуров и Зоран Балдовалиев. Централна двойка защитници отново ще са опитните Кирил Котев и Александър Тунчев.

Камбуров се е разписвал цели 10 пъти срещу Литекс – повече, отколкото срещу всеки друг отбор. В същото време обаче ловчанлии са вкарали най-много голове в “А” група именно на Локо (Пд) – 94 в 40 мача.

Вероятни състави:
ЛОКО ПД (4-2-3-1): Ел Харуби; Крумов, Тунчев, Котев, Стамов; Вълчев, Боне; Кики, Балдовалиев, Ласиман; Камбуров
Старши треньор: Х. Колев
ЛИТЕКС (4-2-3-1): Винисиус; Попов, Перез, Гълъбов, Горанов; Бумал, Колев; Асприля, Рохас, Арсенио; Йонсен
Старши треньор: Л. Регекампф

СЪДИЯ: Георги Йорданов
СТАДИОН: “Локомотив”
НАЧАЛО: 20:00 часа