Новото начало

2558Датата 9 август 2015 година ще отбележи новото начало за ЦСКА. “Армейците” ще изиграят първата в историята си среща във “В” група, след като се стигна до този момент, в който най-титулувания бълагрски клуб стигна до чистилището на аматьорския футбол. Първият съперник на “червените” в коравата Югозападна “В” група, известна на места и като “Пиринската Бундеслига” е Струмска Слава (Радомир).SPORTAL.BG

До последно провеждането на този двубой бе поставено под голяма въпросителна, след като на дневен ред отново се появиха превърналите се в традиция за ЦСКА през последните години административни неразбории, но в крайна сметка играчите на Христо Янев бяха картотекирани в БФС, но като част от досегашното дружество, а не както Гриша Ганчев първоначално бе планирал – през новосформираното.

Очаква се сериозен интерес от страна на феновете на отбора, като със сигурност първият официален мач на “Българска армия” този сезон ще бъде най-посетената среща в България от началото на този сезон – по непотвърдена информация около 10 000 запалянковци ще заемат своите места на стадиона в Борисовата градина, въпреки че част от Сектор “А” е затворена заради наказание на клуба.

В редиците на Струмска слава личат имената на трима бивши играчи на столичани – юношите Радослав Костадинов и Александър Аспарухов, както и опитния защитник Самет Ашимов. Най-голямата звезда в селекцията на треньора Владимир Димитров безспорно обаче е Екундайо Джаейоба.

Момчил Цветанов най-вероятно ще остане извън сметките на Христо Янев, като на разположение на младия специалист няма да бъдат още юношите Васил Попов, Петър Витанов и Валентин Антов.

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ НА ЦСКА: Стоян Колев, Милен Кикарин, Божидар Чорбаджийски, Александър Бранеков, Ангел Грънчов, Борис Галчев, Самир Аясс, Николай Цветков, Александър Александров, Станислав Маламов, Преслав Йорданов