Днес: България-Сърбия, ад чака “плавите” в “Арена Армеец”

Датата е 9-ти май, часът – 19:30. България излиза срещу европейския шампион Сърбия с единствена цел да запише втора поредна победа в олимпийската волейболна квалификация, която се провежда в софийската зала “Арена Армеец”.

Възпитаниците на Радостин Стойчев са поставени в трудна ситуация, след като травми спряха от игра Ники Николов и Ники Пенчев, а основният ни разпределител Андрей Жеков получи мускулно разтежение на тренировка и засега също остава на резервната скамейка.sportni.bg

Въпреки тежката ситуация, в която дори и капитанът Владимир Николов не е на 100 % физически готов заради болки в окото, “лъвовете” са решени да дадат 120% от себе си, за да превърнат днешния Ден на победата във вечер на българския волейболен успех.

Момчетата на Радо Стойчев са готови да направят лъвски скок към Лондон, макар и на куц крак. Началото бе повече от успешно, след като снощи България победи с категоричното 3:0 отбора на Словения.

Днес задачата става значително по-тежка. Западните ни съседи пристигнаха без две от големите си звезди – Иван Милкович и Никола Гърбич. Саша Старович и Владо Петкович ще трябва да поемат тежката задача да ги заместят.

Голяма част от отбора на западните ни съседи негодуват, че настоящият европейски шампион трябва да участва в олимпийска квалификация, а не се класира директно и са убедени, че квотата от София заслужено ще иде при тях.

Според разпределителя Владо Петкович Сърбия ще бъде подценена от съперника заради отсъствието на Иван Милкович. “Нека си мислят, че сме по-слаби. Това ще е доста добре за нас, тъй като с изключение на диагонала, сме си същият отбор и играта ни не се е променила”.

Единственото притеснение на сърбите е свързано с публиката в зала “Арена Армеец”. Почти всички билети за днешния суперсблъсък са продадени и както самите сърби прогнозират, “се очаква истински ад” за тях.

Българите, макар и сериозно затруднени заради контузиите, споходили тима ни в последния момент, са решени да победят “плавите”. Наставникът на нашите – Радостин Стойчев, вече заяви, че никой и нищо не го притеснява и няма много и какво да промени за сблъсъка с европейския шампион.

Матей Казийски и компания вече показаха колко огромно желание имат да участват на олимпийските игри в Лондон, а следващата цел, пред която няма да склонят глава, е именно тимът на Игор Колакович.

Заради финала в Лига Европа тази вечер, сблъсъкът между България и Сърбия ще започне в 19:30 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1.

Мачът ще може да се гледа на живо в интернет
ТУК:

Състави:

България: Владимир Николов, Виктор Йосифов, Матей Казийски, Тодор Алексиев, Николай Николов, Георги Братоев, Теодор Салпаров, Теодор Тодоров, Николай Пенчев, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Владислав Иванов
Треньор: Радостин Стойчев

Сърбия: Саша Старович, Драган Станкович, Милош Терзич, Милан Расич, Боян Янчич, Владко Петкович, Никола Росич, Михайло Митич, Александър Атанасиевич, Марко Подрасчанин, Никола Ковачевич, Милош Никич
Треньор: Игор Колакович