Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Гонзо: Много сме далеч от титлата“, четем във водещия материал на „Меридиан мач“
Спортният директор на Левски Георги Иванов заяви пред „Меридиан Мач”, че отборът ще търси максимума от предстоящия мач с Лудогорец, но и демонстрира реализъм в сравнението между двата клуба в момента. „Със сигурност излизаме за победа в Разград. Левскарите трябва да вярват, че каквито и трудности да има в отбора, никой няма да допусне примиренческо поведение”, отсече Гонзо. Той обаче е на мнение, че в момента „сините” са далеч от момента, в който да се върнат към традиционната си роля на фаворит за титлата. „Трудно може да се конкурираме с Лудогорец чисто финансово. Всички виждат разликата по това какви футболисти привличат те и какви търсим ние. Знаете, че за нас приоритет са свободни футболисти за малки заплати. Трудно е да се срещнем в тази ситуация. Нашите предимства обаче са свързани с публиката, самочувствието и цялостният манталитет на клуба. Целта е до една-две години да се борим с тях с наши юноши и млади чужденци, които привличаме”, каза още Георги Иванов.
„Чакат “да” от крило днес“, пише още изданието.
В Левски очакваха до късно снощи или най-късно днес отговор от един набелязаните за ново крило футболисти. По-вероятно е това да е Либан Абди, който водеше преговори с шефовете на Ризеспор по оформянето на раздялата им. „До края на деня или най-късно утре (б. р. -днес) трябва да получим отговор за единия желан футболист. Двамата футболисти, с които преговаряме от една седмица имат договори и правим всичко възможно да ги прекратят, за да можем да ги вземем без пари. Много е трудно да вземеш свободни играчи без пари, а след това да ти дават класа”, обяви Гонзо.
„Кешерю пристига в Лудогорец за дербито“, обявява още „Меридиан мач“
Румънският нападател Клаудиу Кешерю е буквално на часове от трансфер в Лудогорец. Вече бе разкрито, че той е приел условията, предложени му от разградския клуб, но се водят преговори с шефовете на настоящия му отбор Ал Гарафа. Катарците ще преценят дали ще дадат възможност на бившата звезда на Стяуа да се завърне в Европа или ще продължат да разчитат на него. Следващите 24 часа ще бъдат решаващи за евентуална сделка с „орлите”. „Да, може да премина и в Лудогорец. До събота ще знам със сигурност дали оставам в Катар, или ще се върна в Европа”, каза Кешерю.
Сериозен интерес към него има и от Стяуа. Грандът от Букурещ вече направи опит да се се споразумее с арабите, но не успя. Именно хората на Бекали продадоха голмайстора срещу 2,4 милиона евро през февруари. Той вкара девет гола в девет мача за Ал Гарафа през пролетта, но изрази желание да напусне. „Искам да се върна в Европа”, категоричен е още румънецът. При успешно развитие на преговорите по трансфера, Кешерю може да се окаже в Разград още за дербито с Левски и евентуално да го изгледа от трибуните. При провал Лудогорец ще продължи да търси класен централен нападател, който да се конкурира с Кишада и Чунчуков. На тази позиция може да бъди използван Джонатан Кафу, но по принцип той е най-си лен по двата фланга.

„Преди мача с Левски: 1 млн. лв. премии раздава Домусчиев днес“, съобщава от първата си страница вестник „7 дни спорт“
Сериозна мотивация за предстоящия мач с Левски ще получат в Лудогорец днес. По информация на “7 дни спорт” босът на разградчани Кирил Домусчиев ще раздаде на отбора премия от над 1 милион лева. На толкова възлизат бонусите за шампионската титла от миналия сезон. Играчите, които бяха в тима през миналата кампания, щабът и служителите ще си приберат дължимите пари. Таванът е 40 хил. лв. за титулярите, които играха в голям процент от мачовете, но някои от вече напусналите ще бъдат сериозно орязани с парите, научи “7 дни спорт”.
И докато в Разград се мотивират сериозно, на „Герена“ продължават да кършат пръсти, преди да заминат за Делиормана. Треньорът Стойчо Стоев събра само 16 човека, които ще натовари днес на автобуса. Въпреки всичко той демонстрира оптимизъм: “Не отиваме в Разград като обречени. Лудогорец няма с какво да ме изненада, може да стане само ако пуснат някой от най-новите да играят”, каза Стоев.
В Аржентина: Наставник на Дел Потро поема Григор Димитров“, е друг от водещите материали на изданието.
Първата ни тенис ракета Григор Димитров продължава да мълчи по въпроса, кой ще е новият му треньор, и дава повод за най-различни спекулации. Последната информация е, че бившият треньор на Хуан Мартин дел Потро -Франко Давин, ще се грижи за подготовката на българина.
За новия наставник на Григор съобщи един от най-известните журналисти в Аржентина – Клаудио Федеровски. Специалистът отказа преди години предложения от Анди Мъри и Кей Нишикори и предпочете да остане с Дел Потро, но наскоро двамата се разделиха. Димитров пък няма много време да отлага решението си, тъй като още от следващата седмица започва участието си в турнирите на твърди кортове преди US Open.
Закъсняла селекция: Черно море търси четирима нови“, пише още „7 дни спорт“
Черно море прави доста закъсняла селекция, след като сезонът отдавна започна. Във Варна са решили, че им трябват нови футболисти, след като не са доволни от представянето до този момент, научи “7 дни спорт”. В последните дни шефовете на варненци усилено звънят на приближени мениджъри и футболни треньори, които да препоръчат нови играчи. За момента от “Тича” са се насочили към чужденци.
Както е известно, в плановете на състава попада и българин -Иван Стоянов. Нападателят, който е свободен агент, е помолил да помисли няколко дни върху офертата от варненци, но шансовете му да акостира на “Тича” са сериозни. По информация на “7 дни спорт” варненци искат задължително централен нападател, като, ако Иван Стоянов отиде в отбора, това може и да отпадне като вариант. Другите постове, на които се търсят нови играчи са плеймейкър и десен защитник. Никола Спасов държи на всяка цена да вземе добър атакуващ полузащитник, който да връзва играта в предни позиции.
В същото време халфът Марчин Буркхард, който пропусна мача с Лудогорец заради болки в ахилеса, вече тренира наравно с отбора. Полякът е възстановен на 100% и дори тренира със своите съотборници. Очаква се Буркхард да попадне в групата за мача със Славия. Варненци гостуват в столичния квартал “Овча купел” в неделя от 18:30 часа. С болки пък е Бекир Расим, но на “Тича” очакват те да отшумят до края на седмицата.
„Канят Бербо в Индия“, съобщава в един от водещите си материали „Тема Спорт“
Димитър Бербатов има две оферти от Индия. Докато събира тен на плажа, за нападателя не спират да пристигат предложения, пише каталунският в. “Спорт”. В момента Бербо е свободен агент, след като договорът му с френския Монако не бе подновен. Офертите от Индия са за 1 млн. евро, като местното първенство продължава по-малко от три месеца – от началото на октомври до Коледа. Клубове не се споменават, но предложенията са изгодни, защото през януари пак ще е свободен агент и ще може да си търси нов клуб.
„Картотекираха Кафу и Натанаел за „сините“, обявява още изданието.
Ръководството на Лудогорец не изпитва проблемите на колегите си от Левски и вчера уреди с картотеки последните си две попълнения – левия бек Натанаел Пимиенто и крилото Джонатан Кафу. Първият се обвърза с разградчани в сряда, но шефовете на тима действаха доста експедитивно. Дали бразилците ще играят срещу Левски утре обаче ще преценява треньорът Бруно Рибейро. Двубоят със „сините“ е от 21:00 часа на “Лудогорец Арена” и ще бъде предаван пряко по „Диема Спорт“.
Почти сигурно от групата на разградчани за двубоя ще отпадне Михаил Александров. Националът е низвергнат от новия треньор Бруно Рибейро. Най-вероятно крилото отново ще бъде пратен да играе за дублиращия отбор в „Б“ група.
„Славия продава Манзоро“, съобщава още „Тема Спорт“
Атакуващият халф на Славия Жереми Манзоро може да бъде продаден до дни. Французинът е желан от клуб от чужбина, който вече е излязъл с конкретно предложение. Засега от ръководството на „белите“ не разкриват повече подробности. “Продължава да има интерес към Манзоро, как ще се развият нещата ще се разбере в най-скоро време. Няма отбор в България, който да не се съгласи да се раздели с играч при сериозна финансова оферта”, заяви старши треньорът на „белите“ Иван Колев. Той се върна и към силния старт на сезона – две победи от два мача. “Не мисля за точките, за головете и класирането. Нас ни интересува как се представяме, как играем в двете фази на играта. Това са два кръга, победите нищо не означават. Получават ни се нещата в защита, но не бива да забравяме, че допуснахме много опасни ситуации пред нашата врата и с Локомотив (Пловдив), и с Пирин и това можеше да промени много сериозно картината, затова трябва да помислим. На някои от постовете имаме равностойни футболисти, но на някои нямаме. Имаме проблеми в защитата, трябва и селекцията малко да се пипне, имаме си своите проблеми”, споделя наставникът на столичани. За предстоящия двубой с Черно море той каза: “Съперникът е правил селекция за евротурнирите и със сигурност ще дойде много мотивиран. 10-те отбора са с много изравнени възможности и факторът домакинства вече не играе такава роля, каквато играеше в близкото минало”. “С Венцеслав Стефанов засега се работи много лесно, няма никакви проблеми”, завърши Иван Колев.