Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

Преглед на водещите новини в спортния печат:

Вадят Локомотивофия) от “В” група заради 268 лева“, съобщава от първата си страница „Меридиан мач“
Новият собственик на Локомотив (София) Петър Касев обяви, че ще извади клуба от „В” група. Причина за това са срамните сцени, които се разиграха в часовете преди мача за Купата на България със Септември. Касев и неговият партньор Льосков осигуриха само 268 лева от необходимите 960 за организиране на двубоя. Треньорът на „железничарите” Валерий Дамянов и директорът Кристиян Добрев показаха пред медиите разпечатка от банкомата с наличната мизерна сума, което и отприщи гнева на Касев.
„Ще уволня всички и ще извадя отбора”, закани се агробизнесменът. Босът на Септември Румен Чандъров пък плати разходите. В крайна сметка „червено-черни-отпаднаха след загуба 1:2.
Черно море вдигна и Суперкупата“, четем още в изданието.
Черно море спечели за първи път в своята история Суперкупата на България, като Бургас отново донесе късмет за тима на Никола Спасов. Само 2 месеца след онзи инфарктен финал срещу Левски за Купата варненци подчиниха с 1:0 шампиона Лудогорец. Провалът пък може да коства още днес главата на португалския треньор на Лудогорец Бруно Рибейро, под чието ръководство бяха спечелени само 2 победи във всички турнири, като бе записано и срамно отпадане в квалификациите в Шампионска лига срещу Милсами.
Курдов има картотека!“, съобщава в друг от водещите си материали „Меридиан мач“
Най-после Левски ще разполага с централен нападател за мачовете в “А” група. Вчера един от “сините” тарани – Атанас Курдов, беше картотекиран и ще може да играе в събота срещу Монтана. Това стана, след като ФИФА разреши на БФС да картотекира нападателя. Както е известно, досега Курдов не можеше да играе, защото бившият му клуб Астана не даваше жълтата му карта. Таранът се съди с казахстанците, а служебната картотека няма да промени нещата. Двете страни ще продължат да търсят правата си пред Темида. Ако Астана спечели делото, правата на Курдов ще бъдат спрени до края на 2017 година, но Левски няма да понесе никакви санкции.
Очаква се до утре ФИФА да разреши и на другия таран на „Герена” – Умар Диаби, да играе в “А” група. И французинът има спорове с бившия си отбор Кошице, а разправията също стигна до световната футболна централа.
Така треньорът на Левски Стойчо Стоев, който досега нямаше нито един централен нападател, може да разполага с двама за домакинството с Монтана.
В първите четири кръга Левски игра без типичен таран, а в тази роля влизаше Денис Махмудов, който очевидно се мъчеше.

„Лудогорец представя румънец утре“, съобщава „7 дни спорт“
Лудогорец ще представи официално най-новия си футболист Клаудиу Кешеру утре, научи “7 дни спорт”. Румънският голаджия официално ще парафира договора си с разградчани, когато пристигне в България и в петък по обяд ще бъде представен, най-вероятно в София.
По информация на “7 дни спорт” Кешеру до вчера е бил в Саудитска Арабия, но днес трябва да пристигне в София. Той обаче няма да може да дебютира веднага за Лудогорец, като най-вероятно ще бъде готов на 100% за игра след около 2 седмици.
Ернандес отиде в Турция“, обявява още изданието.
Бившият футболист на Лудогорец и Черно море Себастиан Ернандес няма да продължи кариерата си отново във Варна, както се очакваше. Колумбийският халф си уреди трансфер във втородивизионния турски отбор Болуспор.
“Отивам в Турция, за да отворя нова врата в моята кариера. За мен това е една нова възможност да продължа развитието си”, сподели Ернандес.
„Благодарен съм за възможността, която ми дадоха Лудогорец и Черно море. Сега пред мен предстои ново предизвикателство в Турция”, добави 28-годишният футболист.
Футболистът игра през пролетния полусезон на изминалия шампионат в Черно море, а след края му разтрогна договора си с шампионите от Лудогорец.
Ернандес поддържаше форма с Черно море по време на предсезонната подготовка.
Сагата няма край. В Левски готови да се откажат от Абди“, пише още „7 дни спорт“
Сомалийското крило Либан Абди Али може да се размине с трансфер в Левски, ако в най-кратки срокове не уреди взаимоотношенията си с турския Ризеспор, който продължава да държи правата му, разбра „7 дни спорт”.
Въпреки появилите се в началото на месеца информации, че Абди е постигнал договорка с Ризе за прекратяване на договора си, двете страни са далеч от разбирателство. Преговорите текат тежко, тъй като сомалиецът има тригодишен контракт с клуба, до чийто край трябва да прибере 900 хиляди евро. Крилото и Ризе не могат да постигнат договорка за сума, при която да се разделят по взаимно съгласие, и това бави преминаването на Абди на „Герена“.
„Сините” вече пък не губят време и водят преговори с няколко чуждестранни футболисти, от един от които чакат отговор до края на седмицата дали е готов да се присъедини към отбора. В Левски дори са готови да се откажат от услугите на Абди, ако той не намери решение на спора си с Ризеспор. Условие за това е и „сините” да постигнат договорка с повече от един от футболистите, с които в момента вървят преговори.
Засега спортно-техническият директор Георги Иванов и старши треньорът Стойчо Стоев ще изчакат още известно време развитие по ситуацията с Либан Абди. Двамата харесаха изявите на крилото с екипа на Левски през миналата пролет, когато той игра под наем на Герена от Ризе.
Самият футболист също остана доволен от престоя си при „сините” и дори вече има постигната устна договорка за условията, при които ще се завърне в Левски. За целта обаче Либан трябва да се раздели по живо, по здраво с турския си клуб възможно най-бързо, за да не решат Стоев и Геопги Иванов окончателно, че нямат нужда от него и време да го чакат повече. Абди и Ризеспор водят преговори за прекратяване на договора помежду им от почти 2 месеца.

„Четирима избягаха от школата на „Герена”, четем във вестник „Тема спорт“
Четирима от най-големите таланти на Левски са напуснали школата на „Герена” в рамките на около месец, разбра „Тема Спорт”. Това са Илиян Стефанов, Димитър Буров, Ангел Максимов и Георги Йомов. Те са били част от формацията дo 19 години, която в момента е водена от бившия защитник на Славия Йордан Петков. Напускането на младоците е станало през около седмица в разстояние на около месец, като четиримата са изтъкнали различни причини пред ръководството. Илиян Стефанов е роден през 1998 година и действа като полузащитник. Той е част от националния до 17 години и игра на Евро 2015, което се проведе през май в България. Младокът бе ползван от селекционера Александър Димитров и в трите мача, като записа пълни 80 минути срещу Хърватска (0:2) и Испания (1:2), а срещу Австрия влезе 8 последните 20 минути. В отделни мачове Стефанов е носил и капитанската лента на трикольорите. В момента халфът води тренировки с клуб от Италия. Останалите трима – Димитър Буров, Ангел Максимов и Георги Йомов, са родени през 1997 и отскоро се подготвят със Славия. Те тренират с представителния тим на „белите“, като са взели участие и в една от контролите на тима през последната седмица. Имената им обаче умишлено не са били обявени от спортно-техническия щаб. Както е известно, треньорът Иван Колев и помощникът му Ангел Славков работиха в школата на “Герена”, преди да поемат Славия през септември 2014 година. Любопитно е, че Георги Йомов е внук на славния халф на Левски Тодор Барзов. Талантът играе зад нападателя, периодично е викан в националните гарнитури. Димитър Буров пък е ляв бек, а Ангел Максимов – полузащитник. Последният постоянно е викан в различните национални тимове на България. През миналия сезон Буров и Максимов играха за дублиращия тим на „сините“. Припомняме, че преди време по подобен начин от Левски изпуснаха и Цветелин Чунчуков, който премина в Ботев. През това лято нападателят вкара сериозна сума в касата на Ботев, след като бе продаден на Лудогорец.
„Владимир Гаджев: Алавес ми е приоритет“, четем още в изданието.
Бившият капитан на Левски Владимир Гаджев разкри, че най-вероятно ще продължи кариерата си във втородивизионния испански тим Алавес. През миналата седмица полузащитникът пътува до Иберийския полуостров и явно вече се е разбрал за трансфера си. “Бях в Испания за четири дни. Срещнах се с ръководството на Алавес и проведохме разговори. В най-близко време ще се реши моето бъдеще. Всичко е въпрос на няколко часа или може би ден, най-много два. Алавес е първа опция пред мен и ще видим дали ще заиграя там в най-кратки срокове”, сподели Гаджев.
Втори вариант пред национала, ако сделката с Алавес пропадне, е преминаване в турския Сивасспор, който се подвизава в Суперлигата. Както е известно, Гаджев е без отбор от юни насам, след като договорът му с Левски изтече. От тогава до сега той води самостоятелно подготовка заедно с кондиционния треньор на националния тим Роко Перота.
През миналата кампания полузащитникът изигра 28 мача за Левски в „А“ група и Купата на България, в които вкара пет попадения.
„Йордан Минев пропуска и домакинството на Лудогорец на Локомотив (Пловдив)“, пише още „Тема спорт“
Левият бранител на Лудогорец Йордан Минев ще остане извън сметките на Бруно Рибейро и за домакинството на Локомотив (Пд). Срещата с пловдивчани е в неделя от 20:00 часа и ще бъде предавана пряко по „Диема Спорт“. 34-годишният национал получи контузия още в началните минути срещу Левски (2:0) и бе заменен от Браян Ангуло. След медицинските прегледи се оказа, че бекът е с разтежение и ще трябва да почива поне 10 дни. Заради това Минев не игра при гостуването на Монтана (1:1). В момента бившият защитник на ЦСКА и Ботев (Пд) тренира двуразово, за да може по-бързо да се завърне на терена. Едва ли обаче от спортно-техническия щаб ще рискува с включването му срещу Локомотив (Пд). По всяка вероятност той ще бъде запазен и ще влезе в игра най-рано в гостуването на Пирин (Благоевград) на 21 август.