КРАЕН РЕЗУЛТАТ: Добруджа – Поморие 0:1

2596

Добруджа приема Поморие от 18.00 часа в двубой от 4-ия кръг на „Б” група. С  капитанската лента в днешния мач ще бъде централният бранител Симеон Иванов, след като Кристиян Димитров получи сурово наказание от три мача.
Старши-треньорът на Добруджа Димчо Ненов заяви на традиционната си пресконференция преди кръга, че няма значение кой ще бъде капитан – тимът трябва да бъде изграден от 11 капитана, които да се раздадат докрай на терена.
Съперникът Поморие е сред приятните изненади в началото на сезона. Отборът, воден от Малин Орачев, има пълен актив от три победи, като все още не е допуснал гол във вратата си. В тима личат няколко много опитни имена като Славчо Шоколаров, Христо Лемперов, Яни Пехливанов и Любомир Божинов.
МАЧЪТ МОЖЕ ДА СЛУШАТЕ ДИРЕКТНО В ЕФИРА НА РАДИО „ДОБРУДЖА”!
Съставът на Добруджа: Димитър Илиев, Александър Йовчев, Симеон Иванов – капитан, Емил Копаранов, Даниел Генов, Петър Казаков, Галин Димов (61′ Младен Димитров), Петко Цанков (57′ Николай Илиев), Тодор Колев (70′ Илиян Чавдаров), Павел Петков, Костадин Ничев
Около 300 зрители наблюдават двубоя на стадион „Дружба”. Значително по-малко от първото домакинство срещу Нефтохимик.
1’ Ъглов удар за Добруджа – центрирането на Галин Димов обаче прехвърля всички
4’ Добра атака на Добруджа, но Петко Цанков бе притиснат от бранител на Поморие и не успя да центрира към Костадин Ничев, който бе на отлична позиция в наказателното поле.
8′ Пряк свободен удар за Поморие  – добра възможност за гостите, но ударът на Любомир Божинов среща стената.
14′ Неприятен инцидент – Галин Димов бе ударен в главата от съперников футболист, медицинският щаб на Добруджа влиза на терена.
15′ Галин Димов се изправя на крака и ще продължи играта.
22′ Павел Петков опитва да изведе Тодор Колев на добра позиция, но крачка не достигна на Колев, за да стигне до топката.
32′ Тодор Колев е премазан от двама защитици на Поморие в наказателното поле на гостите при борба за висока топка, но главният съдия Ангел Баялцалиев остава безмълвен.
35′ Удар на Славчо Шоколаров минава на около половин метър встрани от вратата на Димитър Илиев.
40′ Пререкания между Галин Димов и Даниел Стоянов в центъра на терена носи и на двамата жълти картони.
43′ Жълт картон и за Петър Казаков за грубо нарушение срещу футболист на Поморие.
44′ Хубава контраатака на Добруджа – Павел Петков напредна отдясно и центрира към Петко Цанков, който обаче се размина с топката. Все пак тя попадна в краката на Тодор Колев, той шутира към вратата, но ударът му срещна тялото на бранител, токпата попадна в Галин Димов, но неговият удар бе слаб и не затрудни вратаря на Поморие Янко Георгиев.
45′ Две минути продължение на първото полувреме.
КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ – 0:0.
46′ Начало на второто полувреме
47′ Пряк свободен удар за гостите – Любо Божинов отново стреля стената, както и в идентичната ситуация през първото полувреме.
48′ Жълт картон за Антон Иванов. Футболистът на Поморие пробва да си изпроси дузпа, но получи жълт картон за симулация.
56′ Жълт картон за капитана на Поморие Любо Божинов.
57′ Първа смяна в отбора на Добруджа – Николай Илиев заменя Петко Цанков.
61′ Димчо Ненов прибягва и до втора смяна – Младен Димитров влиза в игра вместо Галин Димов.
70′ Илиян Чавдаров заменя Тодор Колев в тима на Добруджа. Това ще бъде съставът, който ще завърши мача за Добруджа.
74′ ГОЛ за Поморие! Ахмед Ахмедов открива резултата след центриране отляво на Милен Танев.
78′ Милен Танев стреля от пряк свободен удар, но топката попада право в ръцете на Димитър Илиев.
79′ Павел Петков опитва хубав удар от далечно разстояние, но вратарят на Поморие Янко Георгиев е на място и лови.
80′ Ъглов удар за Добруджа – Павел Петков и Даниел Генов разиграха на късо до ъгловото флагче, но не успяха да центрират в наказателното поле на гостите.
81′ Най-чистата ситуация за Добруджа – Илиян Чавдаров отне топката в половината на Поморие и пусна веднага към Костадин Ничев, който вместо да напредне, прибърза да изстреля топката и не уцели вратата на гостите.
86′ Ъглов удар за Поморие – Любомир Божинов центрира, вратарят Димитър Илиев не се намеси по най-добрич начин и се наложи капитанът Симеон Иванов да чисти топката от голлинията.
89′ Добра възможност за Добруджа – Павел Петков опитва да намери Илиян Чавдаров във вратарското поле, но Янко Георгиев внимаваше, плонжира и пресече подаването.
90′ Нов шанс за Илиян Чавдаров – нападателят остана сам срещу вратаря на Поморие, леко встрани от вратата, но пробва да стреля технично и не сполучи.
КРАЙ НА МАЧА 0:1! Поморие постига четвърта поредна победа, като тимът все още не е допуснал гол в първенството на “Б” група