Христо Янев: Аплодисментите са за Антов

2611Наставникът на ЦСКА Христо Янев остана доволен от успеха с 4:1 над София 2010 за Купата на България. Специалистът привлече вниманието тази вечер с решението си да пусне титуляр 14-годишния защитник Валентин Антов. Талантът игра цял мач на отлично ниво и влезе в историята, превръщайки се в най-младият титуляр за ЦСКА в официален двубой и най-младият, който е носил капитанската лента.БЛИЦ

“Добра първа част и след 3:0 намалихме темпото. След това дадохме възможност на противника да върне интригата. Трябва да благодарим на феновете, те искат да гледат добра игра и голове и искаме да им го предложим. Имахме момчета на 14, 17 и 19 години и трябва да сме търпеливи към тях”, коментира Янев пред микрофона на Диема Спорт 2.

“Не трябваше да се стига до ситуацията за гола. Ако контролирахме ситуацията така, както до 3:0, нямаше въобще да се стига до попадение в мрежата ни. Трябва да има търпение към тези млади момчета, а пък и някои от тях идват след тежки травми. Всичко, което имам като изисквания, ще си го говорим с тях в съблекалнята. Важното е, че има много млади момчета, които идват отдолу и показват качества. Би било страхотно да излезем с 11 юноши, но трябва да сме реалисти. Трябва да постигаме резултати”, коментира Янев.

“В момента мислим за двубоя с Чепинец (Велинград) в неделя, след това ще мислим за Септември за Купата. Стараем се да радваме хората и колкото по-напред продължим, толкова по-добре ще бъде. Валентин Антов заслужава аплодисменти за всичко в тренировъчния процес. Той дава всичко от себе си да се развива. В него има много футбол. Трябва търпение и внимание към него, защото сега се изгражда като характер. Искаме такава подкрепа във всеки мач и към него, и към всички. Във всяка насока давам съвети на играчите си, искам те да разберат, че съм бил на тяхното място до преди няколко месеца. Помагам им да се развиват”, добави треньорът на ЦСКА.

Той говори и за уволненията на треньори от школата. Според него този въпрос трябва да бъде отправен към изпълнителния директор Пламен Марков – “Не знам как да коментирам това, запознат съм с всички промени. Но въпросът не е към мен, защото аз не съм пряко отговорен за промените в ДЮШ. Тук съм, за да отговарям на въпроси за мача, а тези въпроси може би най-добре да са към Пламен Марков.”